Egen antenne
 

Egen antenne

Modtager du allerede DRs kanaler med egen antenne - fx en tagantenne eller en stueantenne - vil der ikke ske ændringer i din modtagelse. Det analoge sendenet slukkes først til november 2009 og frem til denne dato vil DRs signaler fra de jordbaserede sendemaster blive sendt både analogt og digitalt. Det betyder, at du som hidtil kan fortsætte med at modtage de analoge tv-signaler indtil 2009.

Se digitalt tv med egen antenne

Men du kan også vælge at skifte til de digitale signaler allerede nu og få del i de nye muligheder, som dette sendenet byder på. Med en dekoder og en antenne kan selv gamle analoge tv-apparater vise de digitale tv-signaler, som går under forkortelserne DVB-T og DTT. Dekoderen kan købes hos en forhandler af radio- og tv-udstyr. Nogle af de nye tv-apparater - de såkaldte IDTV - har indbygget dekoder, og det samme gør sig gældende for visse modeller af harddisk-optagere.

Hvis du allerede har en antenne, som kan modtage TV 2, kan denne i de fleste tilfælde benyttes til at modtage de jordbaserede digitale tv-signaler. Men i modsætning til de analoge tv-signaler vil DTT-signalet mange steder i Danmark kunne modtages med en stueantenne.

Hvis du er i tvivl om dine modtagemuligheder kan du spørge din forhandler af radio- og tv-udstyr eller kigge på hjemmesiden www.digi-tv.dk, hvor der er en uddybende beskrivelse af modtageudstyr og dækningskort for det jordbaserede digitale sendenet.

MPEG 4
Subtitles
16:9
Bedre billedkvalitet
Bedre lyd
 
 
dr.dk / digitalt tv / egen antenne

© Copyright DR 2006. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.