Kan mit gamle tv-apparat vise digitalt tv?


Ja, men det kræver, at du anskaffer en digital dekoder, der "oversætter" det digitale signal til den analoge form, der benyttes af dit nuværende fjernsyn.

Til det jordbaserede digitale sendenet kan man anskaffe sig flere forskellige typer dekodere. De billigste dekodere kaldes Zapperboxe, men ud over oversættelsesfunktionen fra digitalt til analog giver de ikke adgang til den række af nye tjenester, der vil kunne tilbydes i det jordbaserede sendenet. Til gengæld er de billige - under 1.000 kroner. Ønskes der adgang til de nye digitale tjenester, der bl.a. sendes i forbindelse med DR extra og TV 2 Extra, skal der investeres i en såkaldt MHP-boks (Multimedia Home Platform). Her vil prisen typisk være mellem 1.500 og 2.000 kroner.

Endelig er der mulighed for at kombinere dekoderfunktionen med en digital harddisk-optager (en digital videomaskine, der optager på harddisk, og som også kaldes for en Personal Video Recorder), der giver mulighed for at se de sendte programmer på det tidspunkt, der passer den enkelte.

Andre spørgsmål og svar
MPEG 4
Subtitles
16:9
Bedre billedkvalitet
Bedre lyd
 
 
dr.dk / digitalt tv / spørgsmål og svar

© Copyright DR 2006. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.