Historiedysten 2022: Lær at forske på DR Skole

Lær at forske som Tycho Brahe, H.C Ørsted og Niels Bohr i DR Skoles undervisningsforløb til mellemtrinnet og udskolingen i fagene natur/teknologi og fysik/kemi.

De danske videnskabsmænd Tycho Brahe, H.C. Ørsted og Niels Bohr er blandt nogle af videnskabens helt store helte, og deres forskning har været med til sætte Danmark på verdenskortet. Men hvem var de, og hvilke opdagelser gjorde de? Det er det, I skal undersøge i disse undervisningsforløb, som er udviklet i anledning af Historiedysten 2022.

Undervisningsmaterialet kan afvikles uafhængigt af Historiedysten eller som supplement ved deltagelse i konkurrencen.

Om Historiedysten

Historiedysten er en konkurrence på viden om Danmarkshistorien, som hvert andet år afvikles af Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Og i 2022 handler konkurrencen om danske videnskabsfolk og den naturvidenskabelige revolutions betydning i Danmarkshistorien.

Klasserne dyster på tre klasseinddelinger, der har hver deres centrale danske videnskabsperson:

  • 3.-4. klasse: Tycho Brahe – Renæssancens videnskabsmand

  • 5.-6. klasse: H.C. Ørsted – Den naturromantiske videnskabsmand

  • 7.-9. klasse: Niels Bohr – Atomalderens videnskabsmand

På Historiedystens hjemmeside finder du yderligere undervisningsmaterialer, som består af en digital platform, elevopgaver og lærervejledning til emnerne. Læs mere om historiedysten her.

Lær at forske med DR Skole

DR Skole støtter op om konkurrencen med tre undervisningsforløb til mellemtrinnet og udskolingen i fagene natur/teknologi og fysik/kemi.

Undervisningsmaterialet består af videoexplainers om de udvalgte danske videnskabspersoner, elevtekster samt kreative opgaver og forsøg, der tager udgangspunkt i den naturvidenskabelige metode og elevernes egen nysgerrighed.