Vær med i 'Ramasjang Redder Sommerfuglene'

I år skal vi alle i fællesskab hjælpe sommerfuglene ved at så blomsterfrø eller plante en blomst.

Ramasjang redder verden, og i år er det sommerfuglenes tur. Danmarks sommerfugle mangler nemlig planter og blomster, som de kan spise af og bo ved.

Dit barn kan være med til at gøre en stor forskel, uanset om I bor i hus eller lejlighed! Hvis I sår et frø eller planter en blomst, kan I være med til at give sommerfuglene bedre levevilkår.

Se dig selv i tv og på DRTV

Vi modtager ikke længere videoer til 'Ramasjang redder sommerfuglene'.

Hvis du har sendt en os en video af jeres nye urtepotte, blomsterkasse eller blomsterbed, kan dit barn måske være heldig at se sig selv i Ramasjang på tv eller DRTV.

Du kan stadigvæk være med til at gøre en forskel

Selvom vi ikke længere modtager videoer af jeres nysåede blomster og planter, kan du stadigvæk være med til at gøre en forskel.

Sådan gør I:

1. Find et sted i haven, på altanen eller et helt tredje sted, hvor I har lyst til at plante nye planter.

2. Skaf nogle blomsterfrø! Sommerfugle er glade for de fleste blomster. Få tips til fem forskellige slags blomster, I kan plante, herunder.

3. Vær kreativ og dekorér din nye urtepotte, blomsterkasse eller dit bed. Du kan for eksempel tegne blomster og sommerfugle med tusch eller maling. Eller du kan sætte et sejt skilt i blomsterbedet, som viser sommerfuglene vej. Sommerfuglene elsker nemlig farver!

5 blomster som sommerfuglene elsker:

  • Lavendel
  • Blåhat (Foto: © John Stick, John Stick)
  • Kællingetand
  • Hvid okseøje (© Petra Daisenberger)
  • Merian
1 / 5