preload loader

HVORFOR SKRIVER DE FANTASY?


Vi har interviewet Lene Kaaberbøl, Kenneth Bøgh Andersen, Dennis Jürgensen og Josefine Ottesen. Derfor havde vi brug for jeres hjælp! I første omgang er det kun en bid af interviewet der kommer ud, men der bliver vist mere senere, hvor det så kan det være, at du kan høre svaret  på dit spørgsmål i Troldspejlet eller her på siden!

Her på Troldspejlet holder vi som bekendt meget af fantasy - men der er stadig nogle, der synes det er en lidt sær genre. Vi satte fire af Danmarks bedste fantasyforfattere stævne med spørgsmål fra Troldspejlets seere og os selv - som fx hvorfor det netop er den fantastiske genre, de har specialiseret sig i.

LENE KAABERBØL


Lene Kaaberbøl fik allerede udgivet sin første bog som 15-årig, og siden da er det blevet til næsten 30 bøger for børn og unge samt et par voksenbøger. I blandt dem er serien om Skammerens børn, Krystalfuglene og den nye serie vildheksen Clara.

Kaaberboel-Lene
    


KENNETH BØGH ANDERSEN

Kenneth Bøgh Andersen er oprindeligt uddannet folkeskolelærer, men i 2007 skiftede han tavle og kridt ud med død og helvede og blev forfatter på fuld tid. Han er især kendt for sine bøger om Den store djævlekrig, der igennem fire bøger fulgte Filips oplevelser i Helvede.

SE NOGLE AF KENNETH BØGH ANDERSENS BØGER HER:

DEN SIDSTE DAG?

Müsli eller toastbrød? Det valg synes ikke umiddelbart så afgørende, men faktisk kan den forkerte beslutning betyde døden!

 

DENNIS JÜRGENSEN


Dennis Jürgensen er en af de mest populære og produktive børne- og ungdomsforfattere inden for horror- og fantasygenren i Danmark og han har udgivet et hav af bøger siden sin debut i 1981 med Kærlighed ved første hik.

JOSEFINE OTTESEN

Josefine Ottesen har ud over sit forfatterskab også arbejdet med teater, og hun har en uddannelse som skuespiller og cand.phil i dramaturgi bag sig. Historien om Mira og Det Døde Land er nok hendes mest kendte fantasyserier, men hun har også skrevet historiske romaner som Slægtens Offer


SE NOGLE AF JOSEFINE OTTESENS BØGER HER:

KRIGERPRINSESSEN (1-7)

Denne serie er inspireret af et dansk sagn, hvor pigen Alvilda flygter og bliver krigerhøvding. Den kan anbefales, ligesom mange andre Josefine Ottesen-bøger.

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Bøger > 2010

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.