Beskyldninger om 'løgner' var over stregen

En lytter får medhold i, at værten på P1-programmet ’Shitstorm’ ikke havde belæg for at kalde en gæst for 'løgner'

DR retter oplysning i video om mælk
'Anne og Anders' i Libanon undlod oplysninger om PFLP-talsmand

Programmet 'Anne og Anders i Mellemøsten - Libanon' undlod i omtalen af offer for bilbombe at fortælle, at han var PFLP-talsmand.

Brugernes redaktør

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'.

Kan jeg klage til lytternes og seernes redaktør?

Ja. Her kan du se hvordan.

Halvårsrapporter

I halvårlige rapporter ser lytter- og seerredaktøren kritisk på DR’s etik og gennemgår hvad der klages mest over og hvordan større sager er blevet behandlet.

Afgørelser om DR

Ankesagsindeks

Klummen fra brugernes redaktør Se alle

Vide rammer for DR-medarbejderes ytringer

DR kan og vil ikke blande sig i, hvad medarbejderne siger og mener politisk. En konkret sag om en politisk handling fra den tidligere DR-vært Abdel Aziz Mahmoud viser, at der i praksis er yderst vide

Sig din mening – DR kan bruge den

Kun få henvendelser drejer sig om presseetisk kritik. Problemer med TV-oversigt samt flytning af værter fra P4 til P5 var nogle af de sager, som DR’ s brugere gik mest op i andet halvår af 2018.

Krænkelse er en følge af, at vi har en fri presse

Brugen af ordet ”spasser” i et program har ført til klager og kritik. Men DR gik ikke over stregen ved brugen af ordet i det konkrete program, og beslutningen om indholdet i et program ligger altid ho

Sprog er også et spørgsmål om DR’s troværdighed

I den nye halvårsrapport til DR’s bestyrelse gennemgår jeg en klassiker i brugernes kritik af DR: Dårligt sprog. DR øger indsatsen allerede nu for at undgå sprogfejl.

Sektioner Om DR

Det skete i DR i 2018
Etikken i DR
DR for virksomheder
DR's strategi frem mod 2025
DR for eksterne producenter