DR får kritik i sag om skattesnyd

Advokats navn og foto burde ikke være blevet bragt i artikel på dr.dk om skattesvindel. Lytternes og seernes redaktør giver klager medhold i kritik af DR.

DR behøvede ikke høre frivillige mentorer

DR kan ikke pålægges at vinkle historier på en særlig måde og handlede etisk korrekt i kritisk dokumentarudsendelse om mentorordningen i Danmark. Det slår lytternes og seernes redaktør fast i ny afgør

Brugernes redaktør

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'.

Kan jeg klage til lytternes og seernes redaktør?

Ja. Her kan du se hvordan.

Halvårsrapporter

I halvårlige rapporter ser lytter- og seerredaktøren kritisk på DR’s etik og gennemgår hvad der klages mest over og hvordan større sager er blevet behandlet.

Afgørelser om DR

Ankesagsindeks

Klummen fra brugernes redaktør Se alle

Påstanden om DR’s ensidige dækning af Trump og Putin

De kolde vinde mellem politikere og presse blæser fra USA, og det øger kravene også til DR til ikke at give den mindste næring til påstanden om ensidighed. DR’s dækning af Trump tyder ikke på enøjet d

Asylsøgere er ikke flygtninge
Mennesker med en sag har ikke automatisk ret til at blive hørt

DR møder ofte kritik, af den måde journalister vinkler verden. Navnlig inden for sundhedsstoffet. En afgørelse med kritik fra el-overfølsomme over Detektor illustrerer konflikten.

'Bagklog' gik til kanten med udtalelse om Lars Løkke Rasmussen

Man kan have mange holdninger til, hvad der er sjov og satire. En lytter syntes, at værten gik over stregen for, hvad man kan tillade sig at sige om landets statsminister. Lytternes og seernes redaktø

TV Avisen brød ikke etikregler trods justitsministers afvisning af oplysninger

DR overtrådte ikke god presseskik i omtale af politiets brug af app til søgning i Europol, selv om justitsminister Søren Pape Poulsen skrev til Folketinget, at DR tog fejl.

Sektioner Om DR

Det skete i DR i 2017
Etikken i DR
DR for virksomheder
Se planerne for 'Det nye DR'
DR for eksterne producenter