Kritik af klimaindslag i TV Avisen

Foto af slædehunde der løb i smeltevand på indlandsisen blev fremstillet som et billede på klimaforandringer. Det var ikke retvisende, vurderer lytternes og seernes redaktør.

Foto af kvinde med anoreksi var ikke ’blikfang’

DR får ikke kritik for at vise et foto af kvinde med anoreksi. Billedet fungerede som dokumentation i en artikel på dr.dk om sygdommen. Det var ikke udnyttelse og ’blikfang’, som en klager mente.

Brugernes redaktør

Halvårsrapporter
Ankesagsindeks
Om redaktøren

Klummen fra brugernes redaktør Se alle

Vide rammer for DR-medarbejderes ytringer

DR kan og vil ikke blande sig i, hvad medarbejderne siger og mener politisk. En konkret sag om en politisk handling fra den tidligere DR-vært Abdel Aziz Mahmoud viser, at der i praksis er yderst vide

Sig din mening – DR kan bruge den

Kun få henvendelser drejer sig om presseetisk kritik. Problemer med TV-oversigt samt flytning af værter fra P4 til P5 var nogle af de sager, som DR’ s brugere gik mest op i andet halvår af 2018.

Krænkelse er en følge af, at vi har en fri presse

Brugen af ordet ”spasser” i et program har ført til klager og kritik. Men DR gik ikke over stregen ved brugen af ordet i det konkrete program, og beslutningen om indholdet i et program ligger altid ho

Sprog er også et spørgsmål om DR’s troværdighed

I den nye halvårsrapport til DR’s bestyrelse gennemgår jeg en klassiker i brugernes kritik af DR: Dårligt sprog. DR øger indsatsen allerede nu for at undgå sprogfejl.

Sektioner Om DR

Det skete i DR i 2019
Etikken i DR
DR for virksomheder
DR's strategi frem mod 2025
DR for eksterne producenter