Kritik af ’Jersild minus spin’ afvises

’Jersild minus spin’ handlede ikke i strid med DRs programetik i fremstillingen af forløbet op til ny politiskole.

Den nye politiskole kommer til at ligge i disse lokaler i Vejle. Foto: Colliers (© Colliers)

’Jersild minus spin’ gav en fejlagtig fremstilling af forløbet om placeringen af en ny politiskole. Det mente en klager i hvert fald, da han havde set programmet den 27. januar 2017.

Ifølge klager fremgik det ikke, at partierne bag politiforliget i 2015 lagde op til, at en ny politiskole både kunne indrettes i eksisterende eller i nye bygninger, og ’Jersild minus spin’ beskrev derfor ikke forløbet fyldestgørende og korrekt, mente klager. Konsekvensen blev, at regeringen, i programmet, stod i et urimeligt dårligt lys, lød klagers vurdering.

Ifølge seernes og lytternes redaktør handlede programmet ’Jersild minus spin’ dog i overensstemmelse med programmets koncept i dets dækning af det politiske forløb op til afgørelsen om politiskolens placering. I en analyse af programmets intro til debat med de to kommentatorer, der består af en speak fremført af Jens Olaf Jersild, samt TV-klip med de implicerede politikeres udtagelser undervejs i forløbet, påvises det, at programmet formåede at dokumentere det politiske forløb detaljeret og overbevisende.

Klagers anke om, at programmet ikke inddrager nok information fra sagskomplekset om politiskolen afvises af lytternes og seernes redaktør. Ifølge redaktøren er programmet ikke forpligtet til at gennemgå alle faser fra politiforliget og frem. Programmets redaktion er fri til at beskrive den politiske proces i perioden mellem V-K-LA-regeringen bliver dannet og til den må opgive sin beslutning. Det konkluderes at ’Jersild minus spin’ ikke har handlet i strid med DRs programetik, og klager får ikke medhold.

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn har tilsluttet sig konklusionen.

Hele afgørelsen kan læses her:

Afgørelse