De hurtige klager vinder frem

Mange klager bliver skrevet midt under udsendelserne, fortæller ny rapport fra DRs lytter- og seerredaktør. Her ser Jacob Mollerup også på nogle af de største klagetemaer.

I dag er der længe mellem de klassiske telefonstorme, hvor DR's omstilling er lagt ned. Men det betyder bestemt ikke, at DR's brugere reagerer langsommere. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Der var engang, hvor mange straks greb til telefonen, hvis de var utilfredse med noget, DR sendte. 

I dag er der længe mellem de klassiske telefonstorme, hvor DRs omstilling er lagt ned. Men det betyder bestemt ikke, at DRs brugere reagerer langsommere.

”Mange skriver kommentarer og klager, allerede mens de for eksempel ser eller hører et nyhedsindslag. Ofte ser de tv, samtidig med at computeren er tændt. Og mange ser direkte udsendelserne via deres computer, mobil eller tablet, hvor muligheden for at kommentere eller klage er lige ved hånden. Det er godt og en meget nyttig dialog. Men det er også en praktisk udfordring at sikre behandling af de henvendelser, der har karakter af svarkrævende klager,” siger DRs lytter-seerredaktør Jacob Mollerup, der netop har præsenteret  sin rapport for første halvår af 2012 for DRs bestyrelse.

Det samlede antal henvendelser via feltet ’Kontakt DR’ på netstedet dr.dk/omdr var godt 31.000 i de første seks måneder af i år og på niveau med de to foregående år. Men Jacob Mollerup vurderer, at det samlede antal traditionelle henvendelser til DR er fire-fem gange så højt.

”Oveni skal man så lægge alle de andre måder, man kan kommentere, hvad DR sender.  Artikler, der kan kommenteres på dr.dk/nyheder og artikler, der linkes til via Facebook, får for eksempel nemt over 50 kommentarer, og en række programmer er storforbrugere af den tætte kontakt og de mange input. Det er eksempelvis programmer som ’Debatten’, ’Kontant’ og ’Detektor’,” siger Jacob Mollerup.

Gennemgår 21 klagetemaerRapporten indeholder en særlig gennemgang af de 21 klagetemaer, der fyldte mest i årets første del.   Blandt gengangerne fra tidligere top-20 lister fremhæves kritikken af DRs streaming-tilbud på dr.dk.

”I første halvår var der over 100 millioner visninger på dr.dk, så det er uundgåeligt, at der opstår problemer af og til. Det er teknisk komplekst, og der er mange fejlkilder også uden for DR. Men det kan gøres meget bedre. Fra min løbende kontakt med DRs brugere er det mit klare indtryk, at man forventer en løbende forbedring af DRs tilbud.   Udfordringen forstærkes af, at flere kommercielle aktører det næste par år vil satse på streaming af høj kvalitet. Det bliver en ny kampplads”, fremhæver Jacob Mollerup.

I redaktørberetningen gør Jacob Mollerup også status over de 21 klagetemaer, der fik flest til at henvende sig til DR i det forgangne halvår.

12 af emnerne var nye, mens der også var ni gengangere fra 2. halvår 2011. De største nye klagetemaer var:

·         Omlægningen af dr.dk

·         Tv-signalet i MPEG4

·         Lyden i dokumentar om Dronning Margrethe

·         Kommentatorerne i DRs dækning af ’Dronning i 40 år’

·         Restaurant bag tremmer

·         Melodi Grand Prix 2012

·         Penissketch i Danmarks Indsamling 2012

·         Dækning af retssagen mod Breivik

·         Omtale af de gule forbund

·         Omtale af det spanske EM-hold

·         Lukningen af DR HD

·         DR lukker DR Play

Ni gengangere var:

*  Voldsomme effekter og manglende hensyn til børn i programplanlægningen * Genudsendelser * Problemer med at høre hvad der bliver sagt * Underlægningsmusik i TV-Avisen * Dårligt sprog * Streaming af billeder og lyd på dr.dk * Afviklingsproblemer for radio og tv * Manglende programinformation og ændring af sendeplanen * Egenreklamer

Facebook
Twitter