Fejl i Versus-app

Da DR sendte underholdsningsprogrammet "Versus" på DR1, havde en del seere tekniske problemer med at spille med via app'en.

Ti fredage i træk kunne seere dyste med i "Versus" på DR1 via en app. Her gjaldt det om at gætte udfaldet af programmets forskellige dueller i kampen for at vinde et rejsegavekort på 10.000 kroner. (Foto: Lars E. Andreasen © Type 1)

Baggrund

115 brugere klagede via Kontakt DR over tekniske problemer med at spille med i de første runder i DR1’s underholdningsprogram Versus. Brugerne var utilfredse med at blive ”smidt af” flere fredage i træk.

DR’s svar


DR beklagede problemet og forklarede, at Versus var et af de første forsøg på ’second screen’. Problemet skyldtes en fejl i koden, der blev tydeligere i takt med spillets popularitet fra runde til runde. Applikationen kunne i runde tre og fire ikke håndtere de mange samtidige kald til Facebook.

Opfølgning


Efter de indledende problemer lykkedes det at ændre koden og få applikationen til at virkede stort set fejlfrit. Spillet endte i de sidste runder med at være en succes – i den seneste udsendelse var der ca. 780.000 seere, hvoraf ca. 33.000 spillede med.