Klage over 5. afsnit i serien "Ved du hvem du er?" sendt på DR1 den 13. oktober 2010. Afgørelse den 31. december 2010. Medhold.

I 5. afsnit udforskes Puk Elgårds slægtshistorie. Her kommer det frem, at hun er fjern slægtning til den berømte opdagelsesrejsende Vitus Bering. Efterfølgende klagede en seer, som mente at slægtskabet mellem Puk Elgård og Vitus Bering var uklart.

I 5. afsnit udforskes Puk Elgårds slægtshistorie. Her kommer det frem, at hun er fjern slægtning til den berømte opdagelsesrejsende Vitus Bering. Efterfølgende klagede en seer, som mente at slægtskabet mellem Puk Elgård og Vitus Bering var uklart. Redaktion svarede, at de faktisk var beslægtede og senere at "Puk Elgårds tip 9 oldefar er oldefar til Vitus Bering".    Klager gik til lytternes og seernes redaktør da hun mente, at slægtskabet var "det rene manipulation" og at DR fremstillede et anesammenfald som slægtskab.  Redaktøren konkluderede, at programmets fremstilling af slægtskabet var vildledende og at DR på programmets hjemmeside burde præcisere "hvad slægtskabet ifølge DR består i."  Derfor anbefaledes denne tilføjelse til programpræsentationen: "Der har været henvendelser til redaktionen om hvordan slægtskabet er mellem Puk og Vitus Bering. Vi kan oplyse, at Peder Jensen Bering (ca. 1550-1591), der var købmand og rådmand i Viborg, er stamfader til begge - nemlig tipoldefar til Vitus Bering og tip9 oldefar til Puk Elgård. Et enkelt sted i programmet formuleres det sådan, at Vitus Bering skulle være forfader til Puk - det er altså ikke tilfældet, og den fejlagtige oplysning skal vi beklage".