Klage over DR's dækning omkring tiåret for terrorangrebet den 11. september 2001. Afgørelse den 15. december 2011. Afvist.

Den 4. oktober 2011 klagede en seer over, at DR's dækning af tiåret for terrorangrebet den 11. september 2001 var i strid med DR's public-service forpligtelser. Klager mente bl.a., at DR udokumenteret påstod at det var "…Osama bin Laden og hans terror-netværket al-Qaeda, som stod bag angrebet...".

Den 4. oktober 2011 klagede en seer over, at DR's dækning af tiåret for terrorangrebet den 11. september 2001 var i strid med DR's public-service forpligtelser. Klager mente bl.a., at DR udokumenteret påstod at det var "…Osama bin Laden og hans terror-netværket al-Qaeda, som stod bag angrebet...". Den 6. oktober 2011 svarede DR Nyheder, at al-Queda selv havde taget ansvaret for angrebene og at DR ikke lå inde med "… juridiske beviser". Den 7. oktober ankede klager sagen til lytternes og seernes redaktør. Efter en gennemgang af de enkelte argumenter konkluderede han i sin indstilling: "Kritikken er urimelig. Der er ikke grundlag for at kritisere, at man i nyhedsformidlingen lægger til grund, at det omtalte netværk var blandt dem, der stod bag."

Du kan læse hele klagesvaret her.