Klage over manipulation af indslag fra TV2/Lorry i Go' Morgen P3 den 5. januar 2012. Afgjort den 26. januar 2012. Afvist.

Den 5. januar 2012 bragte Go' Morgen P3 lydsiden af et indslag fra TV2/Lorry som et eksempel på, hvor dårligt journalister kan behandle deres kilder. Indslaget omtalte en handicapbilist, der forgæves forsøgte at parkere sin bil. Benny Hill-temaet var tilsat som underlægningsmusik. P3-værterne mente, at underlægningsmusikken fik handicapbilisten til at fremstå ufrivilligt komisk og konkluderede deraf, at TV2/Lorry i det pågældende tilfælde behandlede den medvirkende dårligt.

Den 5. januar 2012 bragte Go' Morgen P3 lydsiden af et indslag fra TV2/Lorry som et eksempel på, hvor dårligt journalister kan behandle deres kilder. Indslaget omtalte en handicapbilist, der forgæves forsøgte at parkere sin bil. Benny Hill-temaet var tilsat som underlægningsmusik. P3-værterne mente, at underlægningsmusikken fik handicapbilisten til at fremstå ufrivilligt komisk og konkluderede deraf, at TV2/Lorry i det pågældende tilfælde behandlede den medvirkende dårligt. Samme dag klagede TV2/Lorrys direktør, da Benny Hill-temaet ikke havde været en del af det oprindelige Lorry-indslag, men var blevet tilføjet efterfølgende i en udgave på YouTube. Næste dag bragte Go' Morgen P3 en rettelse og beklagede fejlen, hvorefter de som en joke afspillede et nyt Lorry-indslag, hvor de denne gang selv havde tilføjet Benny Hill-temaet. Også det beklagede de umiddelbart i samme indslag. Den 6. januar 2012 klagede TV2/Lorry videre til lytternes og seernes redaktør, da de mente beklagelsen var useriøs og udelukkende føjede spot til skade. Redaktøren konkluderede:"Der er ikke grundlag for kritik af berigtigelsen i Go' Morgen P3, da der ganske klart redegøres for fejlens karakter og samtidig bringes en helt klar undskyldning. […]. Joken understreger kun pointen i undskyldningen og hele indslaget fremstår let forståeligt. Jeg indstiller derfor, at klagen afvises."

Du kan læse hele klagesvaret her: Go' Morgen P3