Klage over rubrikker på dr.dk, bragt den 23.-27. maj 2014. Afgjort den 21. august 2014. Afvist.

En bruger klagede over, at en række webartikler om Europa-Parlamentsvalget favoriserede højrefløjen og dermed ikke levede op til DR's regler om objektivitet.

DR Nyheder bragte i maj måned 2014 en række artikler på dr.dk om højreorienterede politikeres valgresultater ved valget til Europa-Parlamentet.

En bruger klagede efterfølgende over, at webartiklernes rubrikker favoriserede højrefløjen og dermed ikke levede op til DR’s regler om objektivitet: ”Geert Wilders skuffer ved EU-parlamentsvalget”, ”Nationalismen går sejrsmarch gennem Europa” og ”Nynazister, aktivister og en krigshelt – mød de nye MEP’er”.

Efter at redaktionen havde afvist kritikken, ankede klager til lytternes og seernes redaktør, som afviste klagen. I konklusionen hedder det:

"Kvaliteten af de kritiserede rubrikker kan diskuteres, men de bryder ikke med DR’s retningslinjer for objektivitet. Det er nødvendigt med en vis frihedsgrad for rubrikker, og jeg finder det helt usandsynligt, at læserne på dr.dk har opfattet de omtalte rubrikker som en favorisering af højrefløjen. I sammenhængen fremgår det klart, at der blot var tale om en gengivelse af valgresultater. Jeg indstiller derfor, at klagen afvises.”

Hele afgørelsen kan læses her.