Klage over sang i børneprogrammet Hulter til Bulter. Afgørelse den 24. marts 2010. Klagen afvist.

Der blev klaget over sangen "Jeg hader piger/drenge", som i forbindelse med de to værters skænderi har været brugt i programmet flere gange. Klagen handlede dels om, at...

Der blev klaget over sangen "Jeg hader piger/drenge", som i forbindelse med de to værters skænderi har været brugt i programmet flere gange. Klagen handlede dels om, at værterne var for voldsomme ved hinanden og dels om at de i sangen ødelagde hinandens legetøj. Klager mente at det havde en dårlig påvirkning på børn. Redaktionen afviste kritikken, da hele ideen med kontroverserne netop var at skildre en for børnene kendt situation og vise hvordan værterne altid blev gode venner igen. Klageren sendte herefter sagen videre til lytternes og seernes redaktør, som i sin konklusion skrev: "Hulter til Bulter er langt fra det aggressive og destruktive program, som klageren har beskrevet. Det kritiserede afsnit er ikke i modstrid med retningslinjerne i DR's Programetik. Jeg indstiller derfor, at klagen afvises."

Indstillingen understregede dog, at det er væsentligt, at kritik som Gurli Joensens løbende diskuteres på redaktionen og at redaktionen jævnligt sikrer sig, at målgruppen vitterligt forstår humoren i en serie som denne.