Deadline fejlciterede folketingsmedlem

Deadline på DR2 fejlciterede forfatter og socialdemokratisk folketingsmedlem og tillagde ham synspunkt, han ikke har.

Deadline har under DRs side "Etik og Rettelser" skrevet om udsendelsen, der blev sendt 19. maj 2017.

”Langt de fleste nyuddannede akademikere retter sig mod det offentlige”. Sådan citerede Deadline på DR2 den 19. maj 2017 fra bogen ”De lærdes Tyranni”. Det var en fejl, for citatet var tilføjet ordet ”langt”.

Klager var gæst i studiet, og udover at være socialdemokratisk folketingsmedlem er han også forfatter til bogen. Han var også utilfreds med, at værten tillagde ham et synspunkt, som han ikke har. Klager var ikke tilfreds med svaret fra DR og gik til lytternes og seernes redaktør, Jesper Termansen.

Ud over fejlcitatet gav lytternes og seernes redaktør klager ret i, at værtens sammenfatning, at det er ”de ufaglærte og faglærte på produktionsarbejdspladserne der skaber værdi” ikke var dækkende for bogen og for klagers synspunkt.

Derimod fik klager ikke medhold i sin kritik af Deadlines brug af tal. Det var ikke i strid med DRs etiske regler, at Deadline valgte et andet statistisk udgangspunkt end klager i udsendelsen. Dog har klager ret i, at Deadline byttede rundt på klagers brug af kilder i sin bog, hvilket er en fejl.

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn har tilsluttet sig konklusionen.

Deadline har beklaget på DRs side ”Fejl og Fakta” og kan findes her.

Hele afgørelsen kan læses her:

Afgørelse Deadline

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve