DR skulle ikke beskrive vandforsyningen i Norge i en artikel om tørke i Danmark

Lytternes og seernes redaktør afviser en brugers kritik af DR for ikke detaljeret at beskrive nedbør og vandforsyningsforhold i Norge i en artikel om tørke i Danmark.

DR var ikke forpligtet til at gennemgå nedbørsforhold i Norge og vandforsyningsproblemer i Oslo i en vejr-artikel, der handlede om tørke i Danmark. En brugers kritik af mangler og fejl i en artikel på dr.dk får ikke medhold af lytternes og seernes redaktør. (Foto: DR)

En læser kritiserede en række forhold i artiklen 'I Oslo opfordrer man folk til at spare på vandet – men tørken truer ikke os endnu' på dr.dk. Her kan man læse om tørken i Danmark, og at man i Oslo opfordrer folk til at spare på vandet. Selvom at der ikke er problemer i Danmark, er jorden knastør, og det kan presse nogle, fremgår det i artiklen.

Klageren mente, at DR ikke burde sammenligne vandrestriktioner i Oslo med tørkeproblemer i Danmark, og at de to forhold ikke havde noget med hinanden at gøre. DR burde i stedet redegøre for, at vandmanglen i Oslo skyldes manglende udbygning af vandforsyningen, og at der er meget store variationer i nedbørsmængden i Norge, mente klageren.

Efter redaktionen afviste kritikken har Jesper Termansen, der er lytternes og seernes redaktør i DR, gennemgået klagen.

Han giver ikke klageren medhold.

Artiklen handlede om Danmark – ikke Norge

Jesper Termansen påpeger blandt andet, at artiklen handlede om noget andet, end det klageren mente skulle være vinklen.

- Artiklen drejer sig om tørke i Danmark, og opfordringen til at begrænse vandforbruget er kun med for at oplyse, at også i nabolandet Norge er der tørke. DR er ikke forpligtet til at gennemgå nedbør i hele Norge og vandforsyningsproblemer i Oslo i den forbindelse, skriver lytternes og seernes redaktør.

Jesper Termansen påpeger, at DR har sin redaktionelle ret til at vinkle artiklen, som DR ønsker. Han påpeger tillige, at artiklen desuden indeholder den tilstrækkelige tilskudsinformation, at der er forskel på vandforsyning i Norge og i Danmark, og det betyder, at nedbørsmængder ikke spiller samme rolle for den danske vandforsyning som i nabolandet.

Artiklen er derfor ikke i strid med DR’s etiske retningslinjer og klagerens kritik afvises.

Du kan læse hele sagen nederst.

Ankesagsbeskrivelse