Manglende baggrundsinformation om case

I P1 Morgen bragte vi i valgkampen en række interviews med danskere, der var i tvivl om, hvor krydset skulle sættes til folketingsvalget.

En af tvivlerne, Stine Bardeleben Helles, har været politisk aktiv gennem flere år, og denne information bragte vi ikke konsekvent videre til lytterne alle de gange, hun medvirkede som case.

I introduktionen til Stine Bardeleben Helles nævnte vi dog flere gange baggrunden for valget af hende som en interessant tvivler. Vi sagde dette i P1 Morgen den 7. oktober:

”Du har været vidt omkring de seneste tre år. Ved sidste folketingsvalg stemte du Alternativet. Du opstillede sågar for dem ved folketingsvalget 2019, hvor du var spidskandidat i Fyns storkreds. Du meldte dig ud, da du ikke blev valgt ind. Efterfølgende sad du i en kort periode med om bordet, da Lars Løkke startede moderaterne i 2021 og senest meldte du dig ind i Kristendemokraterne, som du forlod samtidig med Isabella Arendt tilbage i maj. Nu beskriver du dig selv som politisk hjemløs.”

Oplysningerne fra denne motivation af tvivler-casen blev desværre ikke bragt hver gang Stine Bardeleben Helles medvirkede i P1 Morgen, og det beklager DR Nyheder.