Punktum i vejnavne er ikke et krav fra staten

Det har aldrig været et krav fra staten, at Herning Kommune skulle ændre navne på 53 veje, fordi der manglede et punktum. Det slår digitaliseringsstyrelsen fast.

(© TV Avisen 18:30)

Fredag 10. marts fortalte DR, at Herning Kommune har brugt ressourcer på at indføre punktum i 53 vejnavne med forkortelser.

På den måde er Gl Skolevej blevet til Gl. Skolevej, og HP Hansens Vej er blevet til H.P. Hansens Vej.

Ændringen betyder blandt andet, at alle borgere på de mange veje skal have nye sygesikringskort på grund at et punktum. I fredags fremgik det af DR’s dækning i TV Avisen klokken 18.30, at det var Digitaliseringsstyrelsen, der havde pålagt Herning Kommune at ændre punktum i vejnavnene. Men Digitaliseringsstyrelsen afviser, at der har været tale krav fra staten. - Digitaliseringsstyrelsen har et tæt samarbejde med Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering om at sikre bedre grunddata. Det vil sige data om blandt andet adresser, områder og vejnavne.

Men ingen af styrelserne stiller krav om punktummer eller ej, skriver kommunikationschef i Digitaliseringsstyrelsen, Geske Fischer-Hansen, til DR. Alle kommuner er i gang med at digitalisere grunddata, og det er i den forbindelse, staten har bedt kommunerne om at rydde op og luge ud i fejl i for eksempel vejnavne.

Dog er punktummer i forkortelser altså under petitessegrænsen for statens pålæg.

Alligevel har Herning Kommune valgt at bruge anledningen til at rydde helt op, så alle vejnavne fremover følger dansk retskrivning ned til sidste punktum.