Videocitat fjernet: Skulle have sagt afdragsfrie lån

I forbindelse med DR's dækning af udviklingen på boligmarkedet blev der brugt et videoklip på dr.dk med et forkert citat.

Jeanette har lige købt en lejlighed til sin datter: 'Det er ikke særlig sjovt at være køber i det marked'.

Sådan lød det i en artikel på dr.dk på dagen, hvor Det Systemiske Risikoråd kom med sine anbefalinger til, hvad der eventuelt kan og bør gøres i forhold til de stigende boligpriser.

I artiklen optræder også økonomiprofessor Michael Svarer i et citat. Tidligere var der også et videoklip, hvor professoren siger: "de personer, der primært benytter sig af rentefradragsretten når de kommer over en belåning på 60% primært er personer med høj lønninger og lav formue".

Michael Svarer oplyser til DR, at han ville have sagt "afdragsfrie lån", men i stedet kom til at sige "rentefradragsretten".

Det er to forskellige ting, og indslaget og historien handler om afdragsfrie lån, så det er ifølge økonomiprofessoren en fortalelse, som først er blevet opdaget, efter artiklen er udgivet.

Det kan ikke udelukkes, at personer med relativ høj indkomst og lav formue også er dem, der har de største rentefradrag - men det kan på ikke på det foreliggende dokumenteres.

Videoklippet er nu fjernet.

DR beklager fejlen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk