Børnene vælter Danmarks Indsamling med sang og millioner

De yngste bidrog både med indsamlingsrekord og sang til Danmarks Indsamling.

'Gør en god gerning og hjælp med at samle ind til de fattigste og mest udsatte mennesker i verden.'

Sådan lød opfordringen fra DR Ramasjang, DR Ultra, landets biblioteker og Ole Kirks Fond til landets yngste.

Beskeden var, at når børnene havde gjort deres gode gerning, skulle de aflevere et såkaldt 'godhedsbevis' på et bibliotek.

Ungerne laver indsamlingsrekord

For hver god gerning lovede Ole Kirks Fond at donere 25 kroner til Danmarks Indsamling - og det slap de ikke billigt fra.

Sidste år stod børnene for den dengang største enkeltdonation nogensinde på 6.381.625 kroner. Nu er alle godhedsbeviserne talt op, og den gamle rekord blev slået.

Det blev til svimlende 319.880 gode gerninger i januar måneder, hvilket betyder, at Ole Kirks Fond donerer 7.997.000 kroner til sultne børn.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Blev hjulpet af børnevært

I løbet af januar var børneværten Joakim Ingversen på gaden for at hjælpe ungerne lidt på vej. Han fik blandt andet indbundet sine arme i gips og overtalte børnene til at hjælpe sig.

Hver gang et barn hjalp børneværten med en god gerning, fik de et godhedsbevis, som efterfølgende blev omsat til 25 kroner fra Ole Kirks Fond.

Artiklen fortsætter under videoen.

Børnekor sang ikoniske 'Calling You'

Det var ikke kun gode gerninger og millioner, børnene stod for til Danmarks Indsamling. DR Børnekoret optrådte nemlig med den ikoniske sang 'Calling You' fra filmen Bagdad Café.

Du kan opleve hele DR Børnekorets optræden her: