Dansk popband i vanvittigt comeback: Det er en kæmpe forløsning

Til deres egen overraskelse er bandet Desmond i finalen i LIVE. Nu har de for alvor fået blod på tanden.

Desmond består af Asbjørn Storgaard (i midten), tvillingerne Christian og Andreas Snorgaard samt Alexander Topsøe. Desmond er det eneste band, der er nået frem til finalen i LIVE. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

- Videre til finalen er... Desmond!

Sådan lød de forløsende ord fra værten Kristian Gintberg i LIVE fredag aften, der straks blev efterfulgt af vilde jubelscener fra de fire medlemmer i bandet, som altså er klar til programmets store finale i næste uge.

- Det er jo et vanvittigt comeback! Jeg ved ikke, hvad der gik igennem mig, da vi blev råbt op. Jeg følte det virkelig inderligt. Hold kæft, hvor er det sindssygt. Vi er helt vildt glade, jeg kan slet ikke være i min krop, lyder det umiddelbart efter programmet fra forsangeren i Desmond, Asbjørn Storgaard.

Se øjeblikket, hvor Desmond bliver råbt op som finalist i videoen her.

For det lå nemlig på ingen måde i kortene, at kvartetten fra Brønshøj skulle sikre sig en finaleplads og fortsat have muligheden for at vinde et musiklegat på 250.000 kroner.

De seneste to uger har seerne sendt bandet i farezonen, og de har kun overlevet i konkurrencen takket være deres coach, Lina Rafn, som har fredet dem begge gange.

Hun glæder sig da også over, at seerne endelig har taget Desmond-drengene til sig.

- Jeg tænker, at vi har gjort noget rigtigt. At det hele begynder at folde sig ud, og at seerne har lært dem at kende - og at folk er begyndt at se og høre det, som jeg ser og hører. Det er rigtig fedt, siger Lina Rafn.

Se Desmond optræde med nummeret 'We Made This World Together' i videoen her.

Justeringer efter kritik lykkedes

Særligt i sidste uges program fik Desmond en forholdsvis hård kritik af LIVEs faste musikekspert, Pelle Peter Jensen, der kritiserede gruppen for ikke at have en tydelig og karismatisk forsanger.

Men i fredagens semifinale beviste gruppen, at forsanger Asbjørn Storgaard i den grad har karisma og sagtens kan stå alene i front.

- Det er helt vildt fedt, at vi lykkes med at ændre på det, som vi har fået kritik for. Det var derfor, jeg blev så følelsesladet. Alt spillede bare, siger Asbjørn Storgaard - som sammen med sine bandmedlemmer ud over finalepladsen også kunne glæde sig over at score aftenens højeste karakter fra Pelle Peter Jensen.

Roserne til bandet kom på en aften, hvor de fremførte deres hidtil mest stille nummer, balladen 'Fickle Star', som viste en helt ny side af det ellers meget stadionpoppede band.

- Det er en kæmpe forløsning, at vi går videre med sådan et nummer. Og det er fedt, at vi har fået lov til at vise noget mere af vores repertoire, så folk kan se, at vi har mere at byde på end kun en elektronisk lyd, siger bandets guitarist Christian Snorgaard.

Se Desmond optræde med 'Fickle Star' i videoen her.

Den kommende uge skal bandet bruge på at udvælge de sange, de skal optræde med i finalen og på at finde ud af, hvordan de nailer deres optræden, så de forhåbentlig kan score topkarakter hos Pelle Peter Jensen - og nå ja, vinde musiklegatet på 250.000 kroner.

- Nu får jeg blod på tanden og lyst til at vise Pelle Peter, hvor gode vi kan være, siger Asbjørn Storgaard med et smil.

- Jeg er sikker på, vi kan gøre det endnu bedre i finalen.

I finalen er Desmond oppe imod Lina Rafns anden artist, Emilie Jæger, samt Sanne Salomonsens to solister Nick Jones og Joanita Zachariassen.

Se finalen af LIVE fredag klokken 20 på DR1.