Du har magten fra start: Sådan spiller du med i LIVE

Du er med til at bestemme, hvem der skal gå videre i DR's nye musikprogram LIVE. Læs hvordan her.

Lina Rafn og Sanne Salomonsen er coaches i 'LIVE'. (Foto: © Lars E. Andreasen, dr)

Når klokken slår 20.00 fredag aften, blænder DR op for et helt nyt musikunderholdningsprogram; LIVE.

Og allerede fra programmets første minutter kan du som seer være med til at afgøre artisternes skæbne hjemme fra sofaen.

Det sker via appen 'DR LIVE', som du allerede nu kan downloade der, hvor du normalt henter dine apps.

Herunder følger en guide til, hvordan programmet kommer til at forløbe, og hvordan du selv spiller med.

Opret dig som bruger på dr.dk

For at kunne spille med i LIVE skal du allerførst oprette dig som bruger på dr.dk.

Det gør du ved at scrolle helt ned i bunden på forsiden af dr.dk, hvor du i den allernederste bjælke skal klikke på den blå tekst 'Ny bruger'. Her opretter du dig med navn, mailadresse og kodeord, og det er med disse oplysninger, at du efterfølgende logger dig ind på appen DR LIVE. Og så er du ellers klar til at spille!

Swipe til højre eller venstre

I de første tre programmer af LIVE, LIVE-auditions, bliver du som seer præsenteret for artister inden for tre kategorier: kvindelige solister, mandlige solister og bands.

Kategorierne afvikles én ad gangen således, at eksempelvis tre kvindelige solister indtager scenen sammen. De har så på skift 50-60 sekunder til at overbevise seerne og de to coaches, Sanne Salomonsen og Lina Rafn, om deres talent som liveartister ved at optræde enten med deres egne, originale sange eller covernumre.

Undervejs i artisternes optræden er det din opgave som seer at tilkendegive, om du kan lide artisten eller ej. Det gør du ved at swipe til højre ('ja') eller til venstre ('nej') i LIVE-appen.

Når en artist optræder på scenen, kan du sende vedkommende videre i konkurrencen ved at swipe til højre ('ja'). Er du ikke vild med artisten, swiper du til venstre ('nej'). Vær opmærksom på, at du altså ikke kan stemme på Lina Rafn - hun er blot brugt som eksempel på en artist. (Foto: © Lars E. Andreasen, dr)

Sanne og Lina skal blive enige – ellers må du træde til

Når alle tre artister har optrådt, bliver den, der har fået færrest likes af seerne, sendt direkte ud af programmet. De to andre artister får derimod mulighed for at fortsætte i konkurrencen – hvis altså en af de to coaches vil have dem med på sit hold.

Hvis en coach vælger en given artist, kommer vedkommende på coachens hold. Hvis Sanne Salomonsen og Lina Rafn begge vil have den samme artist, skal de diskutere sig frem til, hvem der skal have artisten på sit hold.

Kan de ikke blive enige, skal du som seer via appen stemme om hvem af de to, der skal have den pågældende artist på sit hold.

Hvis ingen af de to coaches vil have en artist på sit hold, er artisten ude.

18 artister per program

Når én kategori er overstået, fortsætter man på samme måde med de to andre kategorier, hvorefter man tager endnu en runde med alle tre kategorier igen.

Det vil altså sige, at 2 x 3 henholdsvis mandlige solister, kvindelige solister og bands – i alt 18 artister – skal på scenen fredag aften.

Ovenstående forløb gælder for de tre første LIVE-audition-programmer, som sendes fredag den 31. august, den 7. september og den 14. september. I disse programmer gælder det for Sanne Salomonsen og Lina Rafn om at få samlet så mange stærke artister som muligt, inden udskilningsløbet for alvor begynder fra program 4.

Hvad der skal ske fra program 4, og hvordan du kommer til at bestemme, kan du læse mere om til den tid.

For nu er der blot at ønske dig rigtig god fornøjelse!