Kæmper om en kvart million: I aften skal disse fire artister give deres livs optræden

Fire artister er tilbage i kampen om at vinde LIVE og titlen som Danmarks nye liveartist. Vinderen kåres i aften.

Nick Jones, Desmond, Emilie Jæger og Joanita Zachariassen er de fire finalister i LIVE. Vinderen kåres fredag aften. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Et musiklegat på 250.000 kroner og titlen som Danmarks nye liveartist.

Dét er, hvad de fire tilbageværende artister i DR1-programmet LIVE kæmper om i programmets store finale fredag aften.

Det er udelukkende seerne, der afgør, hvem der løber med sejren, men som altid vil programmets faste musikekspert Pelle Peter Jensen kommentere artisternes optrædener.

Pelle Peter Jensen har gennem den seneste måned set med fra første række og givet råd til de fire finalister Nick Jones, Desmond, Emilie Jæger og Joanita Zachariassen.

Vi har derfor bedt ham om at fremhæve styrkerne ved hver af de fire finalister – og samtidig få ham til at sætte nogle ord på, hvad han håber på at se fra dem hver især i finalen.

Nick Jones (coach: Sanne Salomonsen)

- I Danmark har vi den her jantelov, men den har Nick Jones heldigvis ikke rigtig hørt om. Det er vildt godt, når man skal lave noget så ekstrovert, som han gør. Man kan måske godt tænke, at hans optrædener bliver for cheesy, men jeg synes, det er så befriende, at han bare giver den bare gas. Han er jo en performer!

- Den genre, han gør sig i, fungerer bedst, når der er fuld fart på, og det må sgu godt være lidt for meget. Justin Timberlake og Justin Bieber var heller ikke, hvor de er i dag, hvis de ikke havde danset på scenen og leget med damerne.

- I sidste uge havde han dansere med på scenen, og det synes jeg ikke, han havde brug for. Han er et show i sig selv og kan sagtens nøjes med at holde det simpelt. Så jeg håber, at vi i finalen bare får ham at se alene på scenen igen.

Desmond (coach: Lina Rafn)

- Desmond er et velspillende og meget charmerende band, som skriver gode sange. De sprudler, når de står på scenen, og det virker på ingen måde forceret, når de fyrer den af. De har en kæmpe naturlig spilleglæde, som smitter af på en, når man ser dem.

- Der findes mange bands, som spiller rigtig godt, men som ikke er gode til at skrive sange. Det gælder ikke Desmond. De har hele pakken.

- Jeg kunne godt tænke mig at høre en sang, jeg ikke kan få ud af hovedet igen. Jeg er ikke blevet blæst helt væk af deres musikalske udtryk endnu og savner måske lidt et musikalsk særpræg fra dem, forstået på den måde, at når man tænder for radioen og hører deres musik, så skal man straks tænke 'Dét er Desmond'.

Emilie Jæger (coach: Lina Rafn)

- Hun er en sindssygt dygtig sangerinde, det kan man ikke stille spørgsmålstegn ved. Selvom hun hidtil har sunget covernumre, så synes jeg, hun formår at give noget af sig selv og gøre numrene til sine egne. Det er hun ret god til.

- I finalen vil jeg gerne høre hende fremføre en af sine egne sange, som vi har hørt, hun er begyndt skrive. Det vil give hende et ekstra lag som artist, som hun ikke helt har vist endnu.

Joanita Zachariassen (coach: Sanne Salomonsen)

- Hun har en vild karisma og er måske den af de fire artister, der hviler mest i sig selv. Man føler, hun er til stede på scenen, og at hun giver noget af sig selv. Det er ikke alle, der formår det, men for hende er det bare helt naturligt.

- Undervejs i forløbet har hun udviklet sig meget som sanger. Hun er en dygtig vokalist, som laver fængende popsange, og så har hun noget eksotisk over sig, som giver hendes sange en kant og en gnist, som der er ikke er hos ret mange andre danske kunstnere.

- Jeg håber, at hun lige giver den en tand ekstra i finalen. Hvis hun skal optræde med et festnummer, vil jeg gerne have en ekstra stor fest. Skal hun optræde med en stille sang, vil jeg gerne blive ekstra rørt. Og så vil jeg gerne have mere af hendes stemme. Jeg tror, at hun kan bruge den endnu mere, end hvad vi har hørt hidtil.

Se finalen i LIVE fredag klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter