Kuldegysninger! 23-årigt supertalent blæser DR-ekspert omkuld på live-tv

Amanda Bøg scorede toppoint fra LIVEs musikekspert og fik masser af roser med på vejen af showets to coaches.

Hun er bare 23 år, men alligevel satte den helt ukendte Amanda Bøg alle sine konkurrenter til vægs, da LIVE løb over skærmen i bedste sendetid på DR1 fredag aften.

Og det gjorde hun i en sådan grad, at programmets musikekspert, Pelle Peter Jensen, var blæst fuldstændig bagover efter hendes optræden med den egenkomponerede 'Når du sover'.

- Jeg blev rørt. Jeg fik kuldegysninger. Når man skriver på dansk, og når man giver så meget plads til de ord, man synger, så er det også vigtigt, at man siger noget og gør det på en interessant måde. Og det synes jeg, du gør.

- Når man så også kan levere det på den måde, du leverede det på... Alt det til sammen rammer bare plet, lød det fra den begejstrede ekspert.

Ligesom seerne derhjemme bedømte han også artisterne i LIVE-appen, og Amanda Bøg var den eneste af aftenens artister, han belønnede med de maksimale 10 point.

Lina Rafn: Jeg er meget, meget glad

Amanda Bøgs coach, Lina Rafn, var også tilfreds med sin artist, efter hun havde været på scenen.

- Jeg er meget, meget glad. Du kunne ikke have gjort det mere nærværende. Nærvær er nøgleordet i alt, hvad du gør. Du er fuldstændig klar på, hvad du vil og ikke vil, fordi du er så klog, så dygtig og så talentfuld.

Sanne Salomonsen, der ellers er i direkte konkurrence med Lina Rafn, måtte også overgive sig til det unge talent:

- Det, der overbeviste mig allermest, var, da du virkelig trykkede igennem og sang igennem på dit omkvæd. Du er et stort talent, lød de rosende ord fra Sanne Salomonsen.

Se Amanda Bøg optræde med en anden af sine sange, 'Som et ekko', her.

Bundærlig ekspert

Tidligere i showet var det ellers mere sparsomt med rosende ord og høje point til artisterne fra Pelle Peter Jensen.

- Jeg synes ikke det der var sunget særlig godt, sagde han til gruppen The Cosmic Twins, der måtte tage til takke med seks point.

Det samme måtte artisten Sarah Færch:

- Det var vildt flot udført, det lød godt, men det fløj lige hen over hovedet på mig, lød den ærlige dom.

Se Sarah Færchs optræden herunder.