Lina og Sanne skal finde Danmarks nye liveartist: Derfor er de selv legender på scenen

De to coaches i DRs nye fredagssatsning giver her opskriften på lang holdbarhed i musikbranchen.

Den ene har været en fast bestanddel af den danske musikscene siden 1970'erne, og den anden har med kilt, sækkepibe og vodkakanoner indprintet sig lige så sikkert i den kollektive, musikalske bevidsthed siden 1990'erne.

De kommende otte fredag skal Sanne Salomonsen og Lina Rafn så hjælpe nye, spirende musikere frem fra korridorerne og sammen med seerne finde frem til Danmarks nye liveartist i det spritnye musikunderholdningsprogram LIVE.

Sanne har nærvær

Men hvordan bliver man egentlig en god live-artist? Og hvordan skal man bære sig ad for at blive ved med at være relevant?

Vi har sat de to musikalske ikoner og coaches stævne for at spørge dem hver især om, hvad der gør den anden til en god live-artist.

- Sanne har et nærvær, lyder det indledningsvist fra Lina Rafn.

Hun holder så en kort pause for at finde de rigtige ord til at beskrive, hvad der gør hendes musikalske modstander og med-coach til noget helt særligt.

- Sanne er til stede her og nu i hver eneste koncert, i hvert enkelt moment. Det er ikke et bånd, du sætter i gang, og så afvikler hun sin ting og skrider igen. Hun er en performer og går både op i, hvordan det ser ud, og hvordan det lyder. Og den slags artister er der simpelthen så få tilbage af, lyder det fra Lina Rafn.

Lina elsker musikken

Lina Rafn brød selv igennem lydmuren i 1997 som den ene halvdel af Infernal og har siden da høstet stor anerkendelse i form af priser og flotte salgstal i både ind- og udland.

Det er hendes LIVE-kollega heller ikke sen til at anerkende:

- Lina er en god liveartist på grund af hendes kærlighed til musikken, hendes glæde ved at performe og hendes glæde ved at gøre folk lykkelige. Sådan har jeg det også! Vi elsker vores job, vi elsker musik og vi elsker publikum, lyder det fra Sanne Salomonsen.

Lina har skrevet musik til Sanne

Og netop deres egne erfaringer som liveartister bliver noget, Sanne og Lina hver især kan bruge, når de sammen med seerne skal finde frem til Danmarks nye liveartist.

- Vores store erfaring som liveartister kan vi virkelig bruge her. I LIVE er der ikke artister, som vi skal lære at synge og danse og slappe af på en scene. De står der, fordi de vil stå der, fordi de har øvet sig, og fordi de ved, hvem de er. Vores opgave er blot at gå ind og forstærke det, de vil, forklarer Sanne Salomonsen.

- Jeg er ret sikker på, at vi kommer til at have en rigtig god sparring med respekt for hinanden og med respekt for hinandens artister, supplerer Lina Rafn, der i øvrigt kender Sanne Salomonsen fra langt tilbage og blandt andet har skrevet sangen 'Miracle' til hende.

Stemningen mellem Lina Rafn og Sanne Salomonsen er god, og de to musikere nyder da også stor respekt for hinanden. (Foto: Lars E. Andreasen © dr)

Læder-outfit eller fuld performer-pakke?

Ud over scenemæssigt nærvær og glæde ved musikken er de to musikalske ikoner også enige om, at et krystalklart, personligt udtryk som kunstner også er vigtigt, hvis man vil holde længe i musikbrancen.

Også selv om den ene er til læderoutfits og vindmaskine, og den anden er til showgirl-outfits og vodkakanoner.

- Vores musik og vores udtryk er helt klart forskellige. Lina er gammel danser, så hun er rigtig god til showtingene. Jeg er måske mere musikeragtig på én eller anden måde, mener Sanne Salomonsen.

Lina Rafn stemmer i:

- Der er måske mere Gwen Stefani og Tina Turner i Sanne, hvor der måske er mere Madonna og Jennifer Lopez i mig. Jeg giver den fulde performer-pakke, hvor du danser og alt er timet, tilrettelagt og iscenesat, hvor Sanne mere giver guitar og cowboystøvle. Hun er ikke bange for at gå 'all in'.

Se premieren på LIVE fredag aften klokken 20 på DR1.

Facebook
Twitter