Lina Rafn er tilbage på DR1: Skal være med i helt nyt musikshow

Den populære Infernal-sangerinde skal spille en afgørende rolle i DRs nye underholdningssatsning 'LIVE! - Danmarks nye live-artist'.

Lina Rafn er med når DRs nye underholdningssatsning går i luften til efteråret. (Foto: © Nicolas Tobias Følsgaard/Unsplash)

Sangerinden Lina Rafn vender tilbage på tv-skærmen, når hun til efteråret skal være med i DRs nye underholdningsprogram 'LIVE! - Danmarks nye live-artist'.

- Jeg har takket ja til at være med i 'LIVE!' fordi dét at optræde og underholde live er min store styrke og passion, siger Lina Rafn om sin nye tv-tjans.

- Alt, hvad jeg gør rent musikalsk, gør jeg i sidste ende for at komme ud og optræde live. Når jeg går i studiet for at indspille ny musik, så er endemålet altid at stå på scenen, siger hun.

I DRs nye weekend-satsning skal sangtalenter fra hele landet hver uge dyste om seernes hjerter og med hjælp fra to erfarne sangere kæmpe om at blive Danmarks nye store live-artist.

Lina Rafn har selv årtiers erfaring som live-artist, da hun i mere end 20 år har været en del af duoen Infernal.

- For mig er det, når man står og optræder live, at musik giver allermest mening. Musik skal ikke kun være noget, der kommer ind gennem ørene, men også ind gennem øjnene.

Lina Rafn har årtiers erfaring som live-artist med sit band Infernal. Her ses hun på scenen i Tivoli i København. (Foto: © TORBEN CHRISTENSEN)

Skal dyste mod rockmama

I 'LIVE!' får Lina Rafn følgeskab af en anden erfaren kvinde, nemlig hele Danmarks rockmama, Sanne Salomonsen, som seerne tidligere i år kunne opleve som dommer i 'X Factor'.

- At skulle konkurrere mod Sanne, tror jeg, bliver super fedt. Vi kommer fra meget forskellige ender af musikbranchen rent genremæssigt, men vi har begge en enorm forkærlighed for de ting, der kommer ud over rampen og virker på en scene, siger Lina Rafn om sit kommende samarbejde med dronning af power og body.

Programmets anden mentor bliver rockmama og tidligere X Factor-dommer, Sanne Salomonsen. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)

Seerne har tidligere kunne opleve 41-årige Lina Rafn i X Factor, hvor hun i alt fire gange agerede dommer, senest i 2015.

Og selvom Lina Rafn er ikke i tvivl om, at hendes tidligere erfaring som tv-dommer er en styrke, så er der i hendes øjne én vigtig forskel mellem 'X Factor' og 'LIVE!'

- For mig at se, er den store styrke ved ’LIVE!’, at artisterne får lov til at være sig selv. De må komme med lige den slags musik, de har lyst til, og de skal ikke proppes ned i en eller anden bestemt kasse, siger Lina Rafn.

- Mit job i programmet er ikke at forme og ændre deltagerne, men at støtte op om det, de allerede kan og brænder for, slutter hun.

'LIVE! - Danmarks nye live-artist' har premiere til efteråret på DR1, men allerede nu kan du tilmelde dig konkurrencen. Læs mere om, hvordan du gør det her.

Præmien til vinderen af programmet er en turné rundt i Danmark.