Opdagede du det? Populær rock-papa er tilbage på DR1

Andrew Murray vandt danskernes hjerter i X Factor og nu er stærkt tilbage i LIVE med sit band. - Det er fedt at kunne spille sin egen musik, siger han.

Han blev landskendt for sin kraftfulde stemme, der kunne sprænge enhver trommehinde, da han i 2016 nåede hele vejen til semifinalen i X Factor på DR1.

Og fredag aften kunne de danske tv-seere igen tage sig frydefuldt til ørerne, da Andrew Murray med medfølgende power-vokal tonede frem på skærmen i DR1's nye musikshow LIVE.

Denne gang var den i dag 54-årige sanger dog flankeret af sit band, som hedder The Counzil.

De optrådte med deres eget nummer ’Life Is a Bitch’ til stor fornøjelse for publikum og seere, og Andrew Murray er ligeledes fornøjet ved at være tilbage i DR Byens Studie 5.

- Det er fedt at få endnu en bid af kagen! Og det er jo gået over alle forventninger, for jeg frygtede faktisk, at vi ville ryge ud her i første runde. Det kunne jo være, folk var trætte af mig fra sidste gang, jeg var med i et musikshow på DR, siger sangeren efter showet, og peger også på fordelene ved at være med i LIVE i forhold til X Factor.

- Det er anderledes på den måde, at vi jo kan spille vores egen musik. Det er fedt at præsentere noget for folk, som man selv har lavet. X Factor var mere Thomas Blachmans vision, hvor jeg skulle danse til hans musikvalg, siger han.

Foruden Andrew Murray består The Counzil af Gregers Larsen, Ernst Sørensen, Kim Petersen og Morten Henningsen. (© Kasper Månsson)

Sannes darlings

Coachen Sanne Salomonsen kastede sin kærlighed på de modne herrer i The Counzil.

- Man bliver aldrig for gammel til det her. Det var fandeme fedt og virkelig sjovt. Jeg var hensat til de gamle heavy-bands. Og du som forsanger synger for vildt, lød det begejstret fra Sanne Salomonsen efter bandets audition på live-tv.

Den erfarne coach fik The Counzil på sit team af talenter, og det er bandet meget glade ved. Selvom Andrew Murray har én indvending:

- Jeg må indrømme, at jeg har meldt mig to gange til X Factor, før jeg kom med, fordi jeg gerne ville være i nærheden af Lina Rafn... Men nej, det er superfedt og virkelig et helt perfekt match med Sanne Salomonsen, lyder det fra en storsmilende Andrew Murray.

- Vi regner med, at hun kan hjælpe os med at komme skridtet videre. Det kan ikke nytte noget, at vi bare står derhjemme og spiller god musik. Vi vil jo gerne ud at spille god musik. Og det har Sanne gjort, så det kan være, hun har nogle gode idéer, supplerer bandmakker Gregers Larsen.

Han er også overbevist om, at de som samlet gruppe kan komme endnu længere end til semifinalen, som Andrew Murray formåede i X Factor for to år siden.

- Det er derfor, vi er med. Så vi regner da med at gå hele vejen, lyder det fra Gregers Larsen med en grin.

Se hvordan The Counzil bragede igennem i videoen i toppen af artiklen, og husk at se med på fredag i næste uge, hvor der klokken 20 er endnu mere LIVE på DR1.

(Foto: Kasper Månsson © dr)