P3-vært indtager DR1 i bedste sendetid: Sådan skal han give Sanne og Lina modspil

Pelle Peter Jensen er ny, fast musikekspert i LIVE. Han ser frem til at hjælpe artisterne videre i deres karrierer.

Pelle Peter Jensen har nu taget springet fra radiobølgerne til tv-mediet. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Han har været dj, siden han var 15 år og gik som ung hjemme på Bornholm og drømte om at arbejde med musik.

Til håndbold arrangerede han intromusik og røgmaskiner, i gymnasiet var han formand for fredagscaféen. Og ved siden af skolen anmeldte han koncerter for Bornholms Tidende.

Pelle Peter Jensen lever og ånder for musik.

- Det, jeg helst ville, da jeg var lille, var at høre bånd. Lave bånd. Mixe bånd. Lave små mixtapes. Lige meget hvad, jeg har lavet, har jeg altid prøvet at finde ud af, hvordan det kunne handle om musik, siger Pelle Peter Jensen.

Efter de unge år på Bornholm tog han forbi Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, hvor han blev bachelor i Music Management, og de seneste otte år har han været en af de mest profilerede værter på en række af DR's radiostationer.

Hvis du vil lykkes i musikbranchen, skal du være klar på at arbejde psykohårdt.

Pelle Peter Jensen, dj og musikekspert

Fredag aften kunne de danske tv-seere så slå ind på DR1 og se den unge musikmand folde sig ud i det nye musikshow LIVE, hvor han agerer musikekspert resten af sæsonen.

Selv håber Pelle Peter Jensen, at han kan tilføre programmet nuancer, som de to coaches Sanne Salomonsen og Lina Rafn ikke kan levere.

- Jeg er den neutrale stemme. Sanne og Lina har jo en aktie i de her artister. Så når de giver kritik til en deltager, som de ikke har på deres eget hold, så kan de måske godt være ekstrahårde eller omvendt. Og der skal seerne måske ikke lytte til de to coaches men lytte til mig, siger han med et grin og fortsætter:

- Jeg har jo ingen interesse i, at den ene eller anden skal vinde. Jeg er interesseret i, at de får noget kritik, de kan bruge, og blive bedre til næste gang.

Pelle Peter Jensen sammen med resten af LIVE-holdet; de to coaches Sanne Salomonsen og Lina Rafn samt programmets vært, Kristian Gintberg. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Talentet er vigtigst

For Pelle Peter Jensen, der til daglig er radiovært på P3, kommer musikken altid i første række. Om det er i hans eget liv eller i LIVE, er det musikken, han vil stå op for.

Han understreger da også, at selvom tv-mediet handler om den gode historie, så vil hans fokus stadig være på det musikalske.

- Tv handler selvfølgelig om følelser og om at komme tæt på nogle mennesker. Men det, jeg vil bedømme deltagerne på, er det musikalske. For du kommer aldrig nogensinde til at blive booket til en koncert, fordi du blev mobbet i folkeskolen eller bare er nuttet.

- Du bliver booket, hvis du kan skrive gode sange og er fed live. Hvis du har et talent. Og så er din historie jo mindre vigtig. Det er ikke den, du bliver bedømt på, når du træder ud i virkeligheden, siger han.

'Psykohårdt' arbejde

Virkeligheden kan som bekendt være en barsk omgang, hvis man vil være noget ved musikken.

Pelle Peter Jensen minder derfor også om, at håbefulde, unge musikere skal være klar på at leve og dø for deres drøm, hvis de vil have, at den skal blive til virkelighed.

Pelle Peter Jensen udgør halvdelen af dj-duoen Lågsus, der også har haft deres eget program på P3. Her optræder Pelle Peter Jensen ved Distortion Festival på Nørrebro i København. (Foto: SAMY KHABTHANI © Ritzau Scanpix)

- Hvis du vil lykkes i musikbranchen, skal du være klar på at arbejde psykohårdt. Og det er jo heldigvis også den benzin, drømme er gjort af, siger han og fortsætter:

- Så du skal bare være forberedt på, at du virkelig skal ville det og synes, det er sjovt for at lægge så mange timer i det, som det koster for at få en karriere, der tilnærmelsesvist kan køre rundt.

Gennembrud kan tage tid

Det kræver svedige timer i øvelokalet og salte tårer på puden, før man bliver en superstjerne.

Pelle Peter Jensen nævner i flæng talrige eksempler på, hvordan de største danske musiknavne også måtte bruge flere år på deres drøm, før den blev til virkelighed.

- Nephew eksisterede i ti år og gik i opløsning, før de udgav 'USADSB' og fik succes. Alle pladeselskaber sagde nej til Rasmus Seebach, før et lillebitte pladeselskab til sidst sagde ja. Og han havde altså arbejdet med musik i over ti år før dét. Medina havde også udgivet et helt album, som ingen hørte, før hun brød igennem, siger han.

Lyt til Medinas allerførste single - inden hendes store gennembrud - 'Flå'.

Men selv når drømmen går i opfyldelse, og man ligger i konstant radiorotation, og antallet af streams på Spotify bare stiger og stiger, så er det ikke fordi, det hårde arbejde er slut, understreger Pelle Peter Jensen.

Tværtimod.

- Folk har et indtryk af, at det er vildt nemt at være popstjerne. Men det er et 24-timers arbejde, fra du står op om morgenen, til du går i seng. Du skal arbejde hver eneste dag. Både med din musik, stemme og krop. Du skal lave sange og give interviews og på turne og altid være på over for dine fans. Man skal bruge meget tid på det, selvom der ikke er penge i det i starten, siger Pelle Peter Jensen.

Du kan se, om deltagerne i LIVE formår at imponere Pelle Peter Jensen med deres musikalske færdigheder hver fredag klokken 20 på DR1.

Ud over at være aktuel i LIVE er Pelle Peter Jensen også vært på P3-programmet 'Sovsen', som du kan høre hver lørdag fra klokken 21. (Foto: Petra Kleis © dr)