Sanne og Lina trodser DR1-seerne: Folket ved ikke altid bedst

De to coaches gik stik imod seernes vilje, da LIVE løb over skærmen fredag aften.

Sanne Salomonsen og Lina Rafn er ikke bange for at stå fast på deres meninger, når de bedømmer artisterne i LIVE. Det fik seerne at mærke fredag aften. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

- Jeg synes jo, I repræsenterer præcis det, programmet går ud på. Hvorfor fanden står I dér? Folk skal hive vattet ud af ørerne.

Så hårde var ordene fra Infernal-frontkvinden Lina Rafn, da hun fredag aften gik i rette med seernes dom i DR1-programmet LIVE, hvor hun coacher showets artister.

Hendes band Desmond var for anden uge i træk blandt artisterne med færrest stemmer, hvilket også var tilfældet for Sannes Salomonsens artist Jonas Menke.

På trods af to uger i bunden hos seerne valgte de to coaches dog at beholde henholdsvis Desmond og Jonas Menke - på bekostning af Rasmus Nelausen og Sarah Færch.

Seerne skal altså stole en lille smule på, at vi ved, hvad vi ser.

Lina Rafn, coach, Live

Folket ved ikke bedst

Efter showet forklarer Lina Rafn, at der er et parameter, der er rigtig svært at tage med, når man som seer sidder foran tv-skærmen og bedømmer de forskellige artisters optrædener.

- En live-optræden set gennem en fjernsynsskærm, det er ikke en liveoptræden. Vi sidder her og oplever det, som det er fra en scene til et sæde eller en stående plads - og det er altså noget andet, lyder det fra Rafn.

- Seerne skal altså stole en lille smule på, at vi ved, hvad vi ser.

Stemningen efter LIVE var anderledes mild, end den var op til de afgørende sekunder, hvor Lina Rafn skulle sende én af sine artister ud af programmet. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Ved folket ikke bedst?

- Nej, ikke altid, afbryder programmets anden coach, Sanne Salomonsen.

Hun føler et ansvar for at være ærlig i sin smag, når hun bedømmer artisterne. Også selv om det går imod seernes vilje.

- De er jo allesammen talentfulde, men hvem brænder jeg allermest for? Dér går jeg måske imod Danmark, og det har vi begge to gjort i dag.

Fjernsyn er noget andet end festival

Lina Rafn stemmer i:

- Det, seerne vil have i deres fjernsyn, er faktisk noget andet end det, de vil have, når de står ude på en festivalplads eller et spillested.

- De kommunikerer til os, hvad de synes, og vi kommunikerer tilbage, hvad de har at lære, lyder det med et smil på læben.

Seks artister er nu tilbage i konkurrencen om at vinde titlen som Danmarks nye liveartist og et musiklegat på 250.000 kroner.

Se fredagens øvrige optrædener her.