Travl DR-vært skal snart være far: Kunne godt bruge et par fridage

Kristian Gintberg får allerede kam til sit hår, når han står i spidsen får LIVE, men snart venter der DR-værten en endnu større opgave.

"Jeg kunne godt bruge et par fridage fra LIVE, men det tænker jeg, der kommer, når vi er færdige". Kristian Gintberg har nok at se til, inden han til december bliver far. (Foto: © Agnete Schilchtkrull, dr)

De fleste ville nok synes, at de havde rigeligt at se til, når de både skulle holde styr på et helt nyt tv-format, to markante coaches og et hav af håbefulde deltagere.

Men for DR-vært Kristian Gintberg, der hver fredag står i spidsen for DR1’s nye musikalske underholdningssatsning, LIVE, venter der snart en endnu større opgave.

Til december skal han nemlig være far.

- Det bliver en dreng, men vi ved ikke, hvad han skal hedde. Vi troede af én eller anden grund, at det ville blive en pige, så vi har næsten ikke tænkt over nogle drengenavne, fortæller Kristian Gintberg.

'Kunne godt bruge et par fridage'

Den 30-årige tv-vært, der inden LIVE blandt andet har stået i spidsen for Ramasjang Mysteriet, Lille Nørd og MGP, siger, at han og kæresten Vibeke, der er 28 år og læge, lige nu har mest fokus på de lavpraktiske aspekter af den kommende familieforøgelse.

- Lige nu handler det om at få købt autostol og lakeret gulv – og så overvejer vi at få købt mikroovn og puslebord. Så på den måde kunne jeg godt bruge et par fridage fra LIVE, men det tænker jeg, der kommer, når vi er færdige.

Kristian Gintberg og Mette Lindberg var sammen værter på MGP 2018, der blev sendt direkte fra Gigantium i Aalborg. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)

Det er han dog ikke foreløbig.

I næste uge går LIVE nemlig ind i en helt ny fase efter de tre indledende auditionprogrammer, og det er noget, Kristian Gintberg ser frem til.

- Jeg glæder mig til, at vi skifter gear. Jeg glæder mig til, at vi kommer til at følge artisterne og se dem blive coachet og høre mere af deres musik, fortæller Gintberg, der selv er en ganske habil musiker, der har spillet og skrevet musik i 20 år og startede med at gå til trommer allerede i 4. klasse.

Gintberg Senior har endnu ikke gjort sig overvejelser om, hvorvidt Gintberg Junior skal gå i sin fars musikalske fodspor.

- Hvis han gerne vil gå til et eller andet, skal han have lov til det og hvis ikke, så er det også fint, lyder det fra den vordende far.

Kristian Gintberg har udover trommer og sangskrivning også været omkring klaver, guitar og er med egne ord 'også mand for at tage fat i tamburinen og give den gas med den'.

Gintberg stammer fra Bisserup på Sydsjælland, er sproglig student fra Næstved og har også været en tur forbi Teaterhøjskolen Rødkilde inden han 2011 kom til DR’s B&U-afdeling.

Her har han – udover Ramasjang Mysteriet, Lille Nørd og MGP – også været en elsket børnevært på programmer som Ramajetterne og Sommer Summarum.

Kristian Gintberg var sammen med Sofie Østergaard vært på Sommer Summarum i 2013. Som tv-vært får man "virkelig lov til at komme ind under huden på mennesker på en helt anden måde, end man ellers får lov til", mener Gintberg. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)

'Det hele skal nok gå'

Nu rykker det børnemæssige fokus, der i lang tid har domineret Kristian Gintbergs arbejdsliv, snart med over i privaten.

Han er allerede ved at forberede sig til forældrerollen ved at læse forskellige bøger om forældreskab, men synes selv, han har fået mere ud af at spørge familie og venner til råds.

Og så er han begyndt at spekulere på, om han mon tager det kommende forældreskab lidt for afslappet.

- Det kan være jeg får et chok, når han kommer, men lige nu har jeg en romantisk forestilling om, at det hele nok skal gå. Når puslebordet er sat op og jeg har købt bleer, så skal det hele nok køre, siger Kristian Gintberg.

Et privilegium at være tv-vært

Indtil videre gælder det dog de kommende udsendelser af LIVE – hans første egentlige voksenprogram.

- Jeg er tit blevet spurgt af mine venner, om hvornår jeg skulle lave voksen-fjernsyn. Det gør jeg så nu! Og det synes jeg er fedt. Det er jo noget helt andet end børnefjernsyn, siger han og uddyber:

- Det er fedt at lave noget til nogle, der er jævnaldrende eller ældre end mig selv. Man pakker nogle ting ind og fortæller mere pædagogisk til børn, nu taler jeg meget mere direkte til seerne.

På trods af, at der er blevet ændret lidt på LIVE i løbet af de første programmer – for eksempel så artisterne har længere tid til at spille – så synes Kristian Gintberg, at debuten i bedste sendetid fredag aften på DR1 er gået godt.

Han kalder det 'et privilegium' at være tv-vært:

- Jeg får lov til at beskæftige mig med mennesker, der har noget på hjertet. Det gælder, uanset om det har været Sommer Summarum eller MGP. Man får virkelig lov til at komme ind under huden på mennesker på en helt anden måde, end man ellers får lov til.

- Det er helt klart det bedste ved mit job.