Tv-coaches efter 18 koncerter på én time: Vi kunne ikke bare sidde og fede den

Lina Rafn og Sanne Salomonsen sad helt ude på kanten af stolene under LIVE fredag aften.

Lina Rafn og Sanne Salomonsen var imponerede over niveauet i fredagens LIVE-program. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Der var ikke tid til lige at få pudret næsen, eller til at stikke næsen for dybt ned i slikskålen for de to LIVE-coaches Lina Rafn og Sanne Salomonsen fredag aften.

For de to musikere skulle nemlig have antennerne ude konstant i premieren på DR1's spritnye musikunderholdningsprogram.

18 artister gav, hvad værten Kristian Gintberg beskrev som 'deres livs korteste koncert', da de skulle overbevise de to coaches og tv-seerne om deres talent på blot 30 sekunder.

Men selvom Lina Rafn og Sanne Salomonsen blot havde et halvt minuts penge til at vurdere de mange forskelligartede artister, var det faktisk ikke svært for dem at vælge, hvem de kunne lide, er de to enige om.

- Jeg var mindre i tvivl, end jeg havde forventet. Jeg havde virkelig frygtet, at det ville blive svært at vælge. Men på en eller anden måde er der bare noget, der tiltaler ens smag og noget, der tiltaler med en personlighed, en måde at formulere sig på eller en presence, hvor man tænker, at dén artist connecter jeg med. Dén person ville jeg gå til koncert med, siger Lina Rafn.

Lina Rafn omgivet af artisterne, hun fik på sit hold: Next Generation, B-Siden, SDekay, Amanda Bøg, Emilie Jæger og Algebrah. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Men, indrømmer de to coaches, så sad de helt ude på kanten af stolen i den time, LIVE varede – og de kunne ikke 'sidde og fede den' bare i 30 sekunder, for så missede de ganske enkelt en artist.

Overrasket over niveauet

Forud for premieren på LIVE havde de to musikere være spændte på at se, hvordan artisternes niveau ville være. Og de blev på ingen måder skuffet.

- Jeg blev meget positivt overrasket. Det har virkelig været en fornøjelse at se så mange sikre talenter gå ind på scenen, lyder det fra Sanne Salomonsen.

Ud af fredagens 18 artister gik 11 af dem videre fra programmet: Sanne Salomonsen fik fem artister på sit hold, mens Lina Rafn fik seks.

Én enkelt artist, nemlig Emilie Jæger, ville begge coaches have, og dermed var det op til seerne at bestemme, hvis hold den unge sangerinde skulle på. Her faldt valget på Lina Rafn.

Se Emilie Jægers optræden her.

På fredag skal 18 artister igen på scenen og dyste om de to coaches og seernes gunst. Se med i LIVE fredag klokken 20 på DR1.

Sanne Salomonsen sammen med de fem artister på sit hold: Artisterne, Nick Jones, Anders Brandt, Joanita Zachariassen og Royal Deceit. (Foto: Kasper Månsson © dr)