Ung rapper udfordrer 30 sekunders-regel og går videre i nyt DR-show

Rapperen Algebrah følte ikke, folk havde tid nok til at lære ham at kende. Så han tog sagen i egen hånd.

I det nye DR-show LIVE har artisterne blot 30 sekunder til at imponere coaches og seere - og forhåbentlig klare skærene videre i programmet.

Det synes den 25-årige rapper Andreas Jacobsen ikke gav folk tid nok til at lære ham at kende, så derfor valgte han at tage utraditionelle metoder i brug, da han fredag aften gik på scenen i DR Byens Studie 5.

- Jeg synes ikke, at folk rigtig kan få en forståelse af, hvem jeg er, på 30 sekunder. Så derfor valgte jeg at inkludere noget om mig selv i min tekst; hvad er det, jeg gerne vil, og hvad er det, jeg ikke vil.

Og den specialdesignede rap viste sig hurtigt at give pote. Algebrah klarede sig videre i programmet og kom efterfølgende på Lina Rafns hold.

Fokuserer på teksten

Den smarte taktik er dog ikke opfundet til LIVE-programmet. Algebrah elsker simpelthen at kæle for sine tekster - uanset hvad de skal bruges til:

- I dag er der så mange artister inden for hiphop, der ikke fokuserer på teksten, og det synes jeg er en kæmpe skam - så det har jeg valgt at fokusere på.

- Jeg kan både stå i badet og komme på et rim, som kommer til mig, men jeg sætter mig også ned og skriver dem og sætter dem sammen.

Algebrah studerer til daglig matematik og fysik på universitetet. I øjeblikket gælder dog rap og hiphop - fredag klarede han sig videre i DR-showet LIVE. (Foto: © Kasper Månsson, dr)

Algebrah har allerede forberedt, hvad han vil spille næste gang, han skal på scenen, og glæder sig til igen at folde sine historier ud for hele Danmark i bedste sendetid.

En mindre sjov ting ved at være med i LIVE er imidlertid, at man er nødt til at sige farvel til sine konkurrenter. For hver gang tre artister står på scenen, skal seerne nemlig stemme én ud.

- Jeg har haft det genialt sammen med de to andre drenge, jeg stod på scenen med, slutter Algebrah.