Vandt en kvart million i bedste sendetid: Det skal sangstjerne bruge pengene på

Joanita Zachariassen drømmer om at gøre sit album færdigt. Og så kunne hun godt tænke sig at afhjælpe en ganske særlig øre-udfordring.

- Jeg håbede, jeg havde gjort nok til, at Danmark kunne se mig som den, jeg er, lød det fra Joanita Zachariassen efter finalen i LIVE. Det må man sige, hun havde - hun løb nemlig med sejren. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Fredag aften kulminerede otte intense uger med musik, sang og performance, da vinderen af DR1-programmet LIVE endelig skulle findes.

Efter en nervepirrende finale trak 36-årige Joanita Zachariassen det længste strå og kunne dermed både gå hjem som sejrskvinde og den heldige vinder af et musiklegat på 250.000 kroner.

Den imponerende præmiesum skal både bruges til at blive færdig med det album, hun allerede er i gang med, ligesom der måske skal laves nogle musikvideoer til nogle af hendes sange.

Og så kunne Joanita Zachariassen godt tænke sig at bruge nogle af præmiepengene på at afhjælpe et ganske særligt øre-problem:

- Jeg kunne godt tænke mig at købe nogle in-ears (et lille apparat, der gør at man kan høre sin egen lyd, når man synger på scenen, red.), der passer til mine små ører, lyder det med et stort grin fra den glade LIVE-vinder.

Se Joanita Zachariassens finaleoptræden med nummeret 'Kiss Kiss'.

Afvist på grund af alder

Joanita Zachariassen er glad for at have vundet. Og virker også lettet over, at det otte uger lange program nu endelig er kulmineret.

- Det har været supergodt at være med, jeg har haft den fedeste oplevelse! Men det har også været hårdt, for man har været oppe imod nogle rigtig stærke artister, som er knalddygtige. Det har ikke været en nem rejse at nå hertil.

Tidligere har Joanita Zachariassen oplevet, at hendes alder har stået i vejen for de musikalske drømme.

- Jeg har været tæt på at give op, men da LIVE kom, tænkte jeg 'nu tager jeg den ekstra chance', har hun tidligere fortalt til dr.dk.

Den chance viste sig altså at give pote.

- Jeg har fået så mange afslag, og jeg begyndte da at tænke, at de måske havde ret. Måske var jeg for gammel. Men jeg har aldrig opgivet drømmen, og jeg gav den et ekstra skud her med LIVE – og det kunne heldigvis godt betale sig, fortæller den 36-årige sanger.

Har fået spark i røven af Sanne

Undervejs i LIVE er Joanita Zachariassen blevet coachet af hele Danmarks rockmama, Sanne Salomonsen, og det har været et godt og udbytterigt samarbejde.

- Hun har udfordret mig rigtig meget, hun har givet mig mange spark i røven, men også masser af ros og visdom. Hun har opfordret mig til, at jeg skal huske at forblive mig selv, for det er den Joanita, som folk gerne vil høre og se, siger Joanita Zachariassen selv.

Sanne Salomonsen selv bekræfter, at hun undervejs i LIVE har uddelt nogle mentale spark i bagdelen til sin artist - i den allerbedste mening.

- Man er nødt til at give et spark en gang i mellem. Nogle gange er det svært at træde over en personlig grænse, men man skal gøre det for at blive bedre og tage det der ekstra skridt.

- Det har været super sjovt at lave LIVE, og det er et meget relevant program, lyder det fra Sanne Salomonsen, der i programmet formåede at coache Joanita Zachariassen hele vejen til sejr. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Sanne Salomonsen kalder Joanita Zachariassens musik 'forfriskende':

- Vi har ikke rigtig set og hørt danskproduceret afropop før. Der er ingen andre som hende, og der er plads til Joanita på den danske musikscene. Folk vil elske at komme ud og feste til hendes musik. Hun har hits - og hun har mange hits, lyder det fra Sanne Salomonsen.

Joanita Zachariassen selv tænker ikke på scenerne endnu.

Hun skal lige knibe sig selv i armen en gang eller to, før hun helt kan tro på, at hun rent faktisk har sejret.

- Jeg glæder mig til at vågne og tænke, at det rent faktisk er virkelighed, at jeg har vundet. For det her er en drøm, der er gået i opfyldelse for mig.

Facebook
Twitter