10 ting du ikke vidste om Eurovision: Så stor er produktionen

Eurovision Song Contest er verdens største musikkonkurrence og en kæmpemæssig tv-produktion. Få styr på detaljerne om gigant-arrangementet her.

Eurovision Song Contest er en kæmpebegivenhed. Her kan du finde ud af, præcis hvor stor en produktion verdens største musikkonkurrence egentlig er. (Foto: Sander Hesterman © Eurovision.tv)

I disse dage er Danmark vært for verdens største musikkonkurrence og en tv-produktion så stor, at dens lige aldrig tidligere har set dagens lys her til lands.Men præcis hvor stor en produktion er Eurovision Song Contest egentlig?

Det kan du finde ud af i listen herunder.Eurovision Song Contest 2014 er danmarkshistoriens hidtil største tv-produktionKonkurrencen består af i alt 9 live-transmitterede tv-showsKonkurrencen har 37 deltagende landeI 2013 så i alt 170 millioner seere med - Hvilket svarer til cirka 34 gange Danmarks befolkningCirka 1500 journalister og fotografer fra hele verden dækker begivenhederneCirka 10.000 personer i alt er akkrediteret - det er både dem, der arbejder på showet, pressen og dem, der kommer fra de deltagende lande. Det svarer til 33 fyldte Airbus A250 langdistance fly.Eurovision Song Contest vil forventes at bringe 80.000 overnatninger til KøbenhavnsområdetI alt er der 550 ansatte involveret i selve show-produktionenDer vil i alt være omkring 78,5 timers prøver og shows med finalisterne på scenen100 lastbiler har været forbi B&W Hallerne med teknisk udstyr

Facebook
Twitter