1,8 millioner fulgte med da Basim vandt Melodi Grand Prix

- Vi er glade for, at så mange har samlet sig om Dansk Melodi Grand Prix, siger underholdningsredaktør Rasmus Ladefoged.

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Præcis 1,785 millioner danskere sad bænket foran skærmene, da Basim lørdag sejrede i Dansk Melodi Grand Prix 2014.

Dermed tangerer dette års Grand Prix seertallet for sidste år, hvor præcis lige så mange mennesker samledes om Grand Prix'et hjemme i stuerne.

Det glæder Rasmus Ladefoged, underholdningsredaktør på DR1:

- Seertallet er identisk med det for sidste års danske Grand Prix, og det er vi meget glade for. Vi er glade for, at så mange danskere har fået en fælles oplevelse på DR1 og har samlet sig om Dansk Melodi Grand Prix og om at sende en god vinder til Eurovision, siger Rasmus Ladefoged til dr.dk/grandprix.

2 millioner så med da Basim vandt

I minutterne lige op til Basims sejr steg seertallet yderligere, og mere end 2 millioner danskere fulgte med, da Basim blev kåret som vinder. Det officielle seertal - det tal, der gælder for hele showet - lander dog på 1,785 millioner.

På trods af de flotte seertal kan det måske stadig undre lidt, at der ikke var endnu flere, der fulgte slagets gang efter Emmelie de Forests Eurovision-sejr sidste år.

Men Rasmus Ladefoged er godt tilfreds:

- Når så stor en del af befolkningen har lyst til at se et flot show, kan jeg ikke være skuffet - for seertallet for sidste år var også rigtig flot, siger Rasmus Ladefoged.

Facebook
Twitter