687 sange klar til dansk Grand Prix

De bedste sangskrivere fra Danmark og resten af Europa har sendt numre ind til Dansk Melodi Grand Prix 2015. Nu skal DR til at lytte alle bidragene igennem.

(Foto: Betina Garcia © DR)

DR får nok at vælge imellem, når de ti hits til næste års danske Melodi Grand Prix skal findes.

Hele 687 numre var der kommet ind, da der mandag var frist for bidrag ind til tv-showet, der finder sted i Aalborg 7. februar 2015.

- Det er skønt at mærke, der er så stor interesse. Nu glæder vi os til at lytte alle sangene igennem, siger underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme.

Kvalitet vigtigere end antal

Antallet ligger på samme høje niveau, som det har gjort de seneste seks år. Dog ikke helt så højt som rekorden på 872 sange fra sidste gang, hvor interessen var særligt høj i kølvandet på Emmelie de Forests internationale Grand Prix-sejr.

- Antallet af sange er ikke vigtigt i sig selv. Det er selvfølgelig godt at have noget at vælge imellem, men det vigtigste er kvaliteten af numrene, mener Jan Lagermand Lundme.

- Vi kan mærke, at vi er kommet op i en anden liga af sangskrivere de seneste år. Det er de bedste folk både fra Danmark og resten af Europa, der sender numre ind. Her er både etablerede navne og helt nye talenter, som DR måske kan hjælpe på vej, hvis de får et nummer med i Dansk Melodi Grand Prix.

Cool at være med i Grand Prix

En hemmelig fagjury vil vælge seks eller syv numre ud blandt de indsendte demoer. Samtidig vil DRs Grand Prix-redaktion traditionen tro invitere tre eller fire musiknavne med på et såkaldt wildcard.

Sidste gang var det Sonny Fredie-Pedersen, Anna David, Nadia Malm og saxofonisten Michael Rune, som blev indbudt. Hvem det bliver i 2015, er ikke på plads endnu.

- Vi får mange positive tilkendegivelser - også fra store navne i den danske musikbranche. Man kan mærke, at det er blevet helt cool og okay at være med i Melodi Grand Prix, fortæller Jan Lagermand Lundme.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk