Årets største musikfest: Se alle optrædener fra Dansk Melodi Grand Prix 2020

Der var ikke publikum, men masser af fest til Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Årets Grand Prix-show løber af stablen i Royal Arena i København med Rasmus Bjerg og Hella Joof i spidsen. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Da Dansk Melodi Grand Prix 2020 rullede over skærmen lørdag aften, var det i en lidt anderledes udgave end først planlagt.

Showet, der blev sendt live fra Royal Arena i København, blev nemlig afholdt uden de op mod 10.000 publikummer, der ellers skulle have hujet og klappet i salen under aftenens show.

I stedet kom klapsalverne ud af en dåse, men det betød dog ikke, at aftenens ti deltagere gav den mindre gas, da de gik på scenen foran alle hjemme i stuerne.

Det endte med at være Ben & Tan med sangen 'Yes', der løb med sejren til Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Se alle højdepunkterne fra aftenens show i artiklen herunder:

Wafande åbnede showet til dåsejubel

Hitmageren Wafande fik lov til at åbne aftenens show, da han dansede og sang sig gennem den - ja, tomme - Royal Arena til tonerne af sit kæmpehit 'Gi' mig et smil'.

Isam B – 'Bølger'

Isam B fik æren af at åbne ballet med sit Grand Prix-bidrag 'Bølger', der handler om at være stolt af det menneske, man er. På scenen fik han selskab af et gospelkor, der sammen med den populære sanger måske fik en tåre eller to til at trille hjemme i stuerne.

Ben & Tan – 'Yes'

Selvom det stadig er nødvendigt at svøbe sig ind i vinterjakken, hvis man i disse dage vover sig udenfor, så formåede Ben & Tan alligevel at sende tankerne hen på en lun og romantisk sensommeraften, da de gik på scenen med nummeret 'Yes'. En optræden, der sendte både amoriner og scenefyrværkeri gennem luften.

Maja Og De Sarte Sjæle – 'Den eneste goth i Vejle'

Skilsmisse. Ikke umiddelbart et emne, man traditionelt forbinder med Melodi Grand Prix, men det var netop, hvad duoen Maja Og De Sarte Sjæle sang om, da de gik på scenen med deres bidrag 'Den eneste goth i Vejle'.

Benjamin Kissi – 'Faith'

Mon ikke der kom gang i hofterne hjemme i sofaen, da Benjamin Kissi gik på scenen? Med sit funky Grand Prix-bidrag 'Faith' gjorde den kække sanger i hvert fald sit for at fyre op under lørdagsfesten i dit tv.

Emil – 'Ville ønske jeg havde kendt dig'

19-årige Emil gik på scenen med nummeret 'Ville ønske jeg havde kendt dig', der handler om hans farfar, som han aldrig nåede at møde. Farfar var dog med den unge sanger på scenen i form af et stort billede, der tonede frem på bagskærmen under sangens sidste omkvæd. Det sikrede da også Emil en plads i anden runde, hvor de ti sange blev skåret ned til tre.

Sys Bjerre – 'Honestly'

Sangerinden Sys Bjerre, der i 2008 blev landskendt for monsterhittet 'Malene', gav seerne en vaskeægte klimaopsang, da hun gik på scenen med sit nummer 'Honestly'. Sangen handler om klimaforandringer – et emne, som vinderen af sidste uges MGP for børn, 'Ingen plan B' med 13-årige Liva, i øvrigt også tog under kærlig behandling.

Jamie Talbot – 'Bye Bye Heaven'

Der sad nok en enkelt eller to foran skærmen og tænkte: "Har jeg ikke set ham før?", da Jamie Talbot gik på scenen. Den jyske charmetrold deltog nemlig i 'X Factor' tilbage i 2018, hvor det blev til en andenplads. Lørdag aften prøvede han så kræfter med Grand Prix-scenen med nummeret 'Bye Bye Heaven'.

Sander Sanchez – 'Screens'

Aftenens ottende artist på scenen var 23-årige Sander Sanchez. I et virvar af pastelfarver og scenefyrværkeri fremførte han nummeret 'Screens', der handler om at løfte blikket fra skærmen og i stedet rette det ud mod verden omkring os. Den opsang sikrede Sander Sanchez en plads i anden runde, hvor de ti sange blev skåret ned til tre.

Kenny Duerlund - 'Forget It All'

Til hverdag arbejder han som skuespiller, men mon ikke der alligevel fløj en ekstra sommerfugl eller to rundt i mavsen på den scenevante fynbo Kenny Duerlund, da han gik på scenen for at fremføre sit bud på en Grand Prix-vinder 'Forget It All'?

Jasmin Rose ft. RoxorLoops – 'Human'

Årets Grand Prix-startfelt blev sluttet af med et sandt (pop)brag, da kæresteparret Jasmin Rose og RoxorLoops sang og beatboxede sig gennem deres bidrag 'Human' – til masser af jubel og dåseklap i salen.

Værter sprang ud som Grand Prix-stjerner

Efter aftenens ti deltagere havde været på scenen, blev feltet skåret ned fra ti til tre. Efter musikpanelet og tv-seerne havde talt, blev resultatet, at Emil, Ben & Tan og Sander Sanchez gik videre til aftenens anden runde. Mens stemmerne blev talt op, optrådte Hella Joof og Rasmus Bjerg med et medley af gamle Grand Prix-klassikere - og fik også besøg af en gammel kending på scenen.

Facebook
Twitter