Abdel og Ulla skal holde styr på 1500 journalister til Eurovision

Abdel Aziz Mahmoud og Ulla Essendrop skal være værter i pressecentret under Eurovision Song Contest - og holde styr på mellem 1500-2000 journalister og mere end 80 pressekonferencer.

(Foto: Michael Søndergaard © DR)

Grand Prix er meget mere end tre glitterfyldte tv-shows sendt over tre aftener i maj.

Udover en masse arrangementer i byen København i forbindelse med konkurrencen, kommer der nemlig også til at være mere end 80 pressemøder på Refshaleøen under Eurovision Song Contest.

Og det bliver de kendte DR-ansigter Abdel Aziz Mahmoud og Ulla Essendrop, der skal tøjle de mellem 1500-2000 spørgelystne journalister under de mere end 80 pressemøder, og sørge for at holde god ro og orden:

- Vores opgave går ud på at stå for pressemøderne, som de forskellige lande har, hver gang de har haft en prøve, og så igen, når alle har været på scenen i henholdsvis de to semifinaler og finalen, forklarer Abdel Aziz Mahmoud til dr.dk/grandprix.

Skal have lov at udvikle sig

Han skal lede pressemøderne sammen med DR Sportens Ulla Essendrop.

Hun har en klar vision for de mange pressemøder:

- Pressemøderne skal have lov til at udvikle sig selv. Vi skal jo ikke stå og stille deltagerne ti spørgsmål, hvis pressen sidder i salen og har alt muligt, de gerne vil spørge om. Vi skal ikke stå og fylde det hele, så det er noget med lige at mærke, hvad humøret er til, forklarer hun.

Tolke, politiske spørgsmål og homoseksualitet

Man skal dog have fornemmelse for meget mere end folks humør, når man modererer pressemøder, hvor mere end 37 nationaliteter er repræsenteret.

Det bliver disse to ansigter, der skal styre løjerne under de mere end 80 Eurovision-pressemøder. (Foto: Michael Søndergaard © DR)

Mens nogle landes deltagere taler dårligt engelsk og har tolke med, må andre svare på politiske spørgsmål og deres forhold til homoseksuelle.

Og der skal være plads til det meste, mener Abdel Aziz Mahmoud:

- Alt, hvad der har med dette show at gøre, skal vise Danmark fra sin bedste side. Og det har at gøre med alt fra scenografi, over showet og til værterne og indholdet. Ulla og jeg bliver også nødt til at vise, hvad det bedste er ved Danmark, og det er blandt andet, at man må spørge og snakke og stille spørgsmål til alt, siger Abdel Aziz Mahmoud.

Den gode tone er vigtig

Den gode tone er dog også vigtig:

- Det handler om, fra starten af, at få henstillet til, at man har en god tone, og at vi er her for festens skyld og for at have det sjovt og godt sammen - og at vi netop kan hygge os sammen på tværs af, hvor vi kommer fra, mener Ulla Essendrop.

Hun frygter dog hverken skarpe eller direkte polemiske spørgsmål fra de fremmødte journalister:

- Ligesom man skal prøve at holde sport og politik adskilt, så jeg tror heller ikke det bliver det store problem her, uddyber hun.

Abdel og Ulla glæder sig til at skulle være værter ved Eurovision-pressemøderne. (Foto: Michael Søndergaard © DR)

"Det bliver den største fest"

Der er altså nok at gøre med at holde styr på selve pressemøderne, men en anden del af moderator-rollen er også at kunne baggrundsinformationer, sjove facts og alt muligt andet om deltagerne fra de 37 lande.

Og den proces er allerede i fuld gang:

- Vi følger med allerede nu, og så er der jo mulighed for at blive briefet op inden hvert pressemøde, fortæller Abdel Aziz Mahmoud, der først og fremmest glæder sig til at blive en del af hele Eurovision-cirkusset:

- Jeg tror, det bliver den største og længstvarende fest, jeg nogensinde har været med til!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk