Afsløring: Dansk X Factor-vinder synger for Slovenien

Linda Andrews dyster mod Danmark i det internationale Melodi Grand Prix, hvor hun er korsanger på det slovenske bidrag.

- Det bliver megastort i Malmø - jeg kan slet ikke forestille mig, hvor vildt det bliver, siger Linda Andrews, der synger kor for Slovenien. (Foto: Regin W. Dalsgaard © Pressefoto)

Emmelie de Forest bliver ikke den eneste dansker på scenen, når verdens største musikkonkurrence løber af stablen i Malmø Arena senere på måneden.

Linda Andrews, der vandt X Factor i 2009, skal nemlig synge kor for Slovenien, kan dr.dk/grandprix i dag afsløre.

- Jeg fik en forespørgsel på Facebook fra den slovenske delegation. De havde fået anbefalet mig gennem nogle fælles bekendte. Først troede jeg, det var en joke, men den var god nok. Og jeg sagde straks ja, for det er en sjov opgave og en ære at blive tilbudt, siger Linda.

- Jeg håber selvfølgelig, de har valgt os, fordi vi er de bedste korsangere. Og så er det nok nemmere for slovensk tv at hyre et par danskere, der kan køre frem og tilbage over broen, når der er brug for os, end at tage sangerne med hjemmefra og indkvartere dem i to uger, forklarer sangerinden.

Dyster mod Danmark

Linda og hendes danske kollega Susanne Ørum skal lægge backingvokaler på nummeret 'Straight Into Love' med Hannah Mancini som solist, der dyster mod Danmark i semifinalen tirsdag 14. maj.

- Det er et godt, moderne dancenummer. Det er en anden stil end det danske nummer 'Only Teardrops', så de er svære at sammenligne og appelerer sikkert til hver deres publikum, mener Linda.

Carola var idolet

X Factor-vinderen med den store stemme har altid været Grand Prix-fan, og hun har flere gange sunget kor i Dansk Melodi Grand Prix, bl.a. på vinderen 'Drama Queen' i 2007.

- Jeg har set Grand Prix, siden jeg var en lille pige. Mit største idol var Carola, og da jeg var med i X Factor, var mit største ønske at synge med en vindmaskine ligesom hende. Det var det vildeste øjeblik, da jeg oplevede det, griner hun.

Vil helst synge for Danmark

Hvis den helt rigtige melodi kommer, er Linda klar til at stille op i Dansk Melodi Grand Prix.

- Som korsanger repræsenterer jeg ikke Slovenien, jeg er bare på arbejde. Selvfølgelig vil jeg gerne synge for Danmark - og det er stadig min drøm at komme til det, siger hun.

Linda var med i anden sæson af X Factor, hvor hun havde Lina Rafn fra Infernal som coach. (Foto: Henrik Brus © DR)

- Hvis jeg blev bedt om at stille op som solist for et andet land, ville jeg tænke mig rigtig godt om, fortæller Linda.

Glad for at stå i baggrunden i Malmø

Siden hun vandt X Factor for fire år siden, har Linda udsendt tre albums, skrevet sange, som bl.a. er afsat til det asiatiske marked, været på turné med Clemens, arbejdet som stemmetræner og holdt masser af gospelworkshop.

Lige nu er hun aktuel med den Motown-klingende single 'Tears', som hun har indspillet med The Antonelli Orchestra, kendt som husorkestret fra Vild Med Dans.

Mandag 6. maj tager Linda turen over Øresundsbroen for at være med i Sloveniens første prøve på scenen i Malmø Arena.

- Det bliver megastort i Malmø - jeg kan slet ikke forestille mig, hvor vildt det bliver. Jeg er faktisk lidt glad for, det ikke er mig, der er solist. Jeg vil bare stå bagved og nyde det og suge til mig, siger hun - og slutter med en opfording:

- Vi danskere kan jo alligevel ikke stemme på os selv. Så jeg håber, at mange vil stemme på Slovenien. Det vil være kæmpestort for os at komme til finalen!

Første semifinale i Eurovision Song Contest sendes tirsdag 14. maj kl. 21 på DR1 og her på dr.dk/grandprix.