Afsløring: Her er den danske jury

Se hvilke musikpersonligheder, der bestemmer halvdelen af de danske point.

(Foto: Michael Søndergaard © DR)

Når Sofie-Lassen Kahlke lørdag aften uddeler Danmarks point, danner danskernes sms-stemmer grundlag for 50 procent af stemmerne. De sidste 50 procent står en fagjury for. dr.dk/grandprix kan nu afsløre, hvem der sidder i fagjuryen.

Jørgen de Mylius

Hele Danmarks 'Mr. Grand Prix' behøver næppe nærmere introduktion. 11 gange har han været vært for dansk Melodi Grand Prix, og hele 24 gange har han kommenteret det internationale Melodi Grand Prix. Mylle sad også i fagjuryen i årets danske Grand Prix. Her gav han topkarakter til den senere vinder, Emmelie de Forest.

Soluna Samay

Soluna Samay slog igennem sidste år, hvor hun vandt det nationale Grand Prix og siden repræsenterede Danmark ved Eurovision i Baku. Siden Grand Prix'et har hun udsendt to singler, der begge har opnået rotation på P3, nemlig 'Come Again (The Quetzal)' og 'Humble'. Soluna udsender sit andet album den 27. maj.

Chief 1

Lars Pedersen, kendt under producernavnet Chief 1, har de seneste årtier været et velkendt navn på den danske musikscene. I 1987 var han med til at starte Rockers by Choice og har siden da produceret for navne som Ace of Base, Nik & Jay og Sanne Salomonsen. Han har desuden skrevet to danske Grand Prix-vindere; 'Stemmen i mit liv' fra 1997 og 'Should've Known Better fra sidste år.

Kaya Brüel

Sangerinden og skuespillerinden Kaya Brüel har bevæget sig vidt omkring på den danske kulturscene. Hun har udgivet både pop-, jazz- og børnealbum, hun har medvirket i adskillige film og teaterstykker og lagt stemme til diverse tegnefilm. I 2010 deltog hun i dansk Melodi Grand Prix med 'Only Tonight' og skrev sig ind i historiebøgerne med en af de mest spektakulære kjoler, der nogensinde er set på en Grand Prix-scene.

Jimmy Colding

Vi kender ham bedst fra gruppen Zididada, der havde flere store radiohits omkring årtusindeskiftet. I 2004 deltog gruppen i dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Prinsesse', som opnåede en flot andenplads. Senest har Jimmy Colding spillet med i musicalversionen af Den Eneste Ene i Tivolis Glassal.

Facebook
Twitter