Aldrig set før: Grand Prix-favorit bliver væk fra prøverne - sender søsteren i stedet

Portugals Eurovision-deltager er ikke mødt op til prøverne i Ukraine. Han ankommer først to dage inden sin semifinale.

Han er en af bookmakernes helt store favoritter til at vinde Eurovision Song Contest om to uger.

Men da Portugals deltager, Salvador Sobral, søndag eftermiddag skulle have haft sin første prøve, var den 27-årige sanger ikke at se på scenen i årets værtsby, Kiev i Ukraine.

I stedet var det hans søster, Luísa Sobral, der har skrevet årets portugisiske sang, 'Amar pelos dois', der gik på scenen for at øve - ligesom hun også vil gøre det, når Portugal har sin anden prøve senere på ugen.

Se Portugals Eurovision-sang i videoen øverst og se en bid af Portugals prøve søndag her.

Mens de øvrige deltagende nationer er begyndt at ankomme til Ukraine - blandt andet lander den danske deltager, Anja, i Kiev mandag aften - så har Salvador Sobral bevidst valgt at blive i sit hjemland frem til søndag den 7. maj - blot to dage inden, han skal optræde i den første semifinale foran hele Europa.

En usædvanlig og opsigtsvækkende beslutning, der ikke er set lignende i nyere tids Eurovision-historie.

Problemer med helbreddet

Baggrunden for, at den 27-årige sanger ikke er til stede under de ellers vigtige prøver, skal findes i hans helbred.

- Jeg har nogle problemer med mit helbred, men jeg vil ikke gå yderligere i detaljer, siger Salvador Sobral til eurovision.tv, mens hans søster, Luísa, har sat flere ord på til mediet Wiwibloggs.

- På grund af min brors helbred kan han ikke være bortrejst fra Portugal i så lang tid, prøverne strækker sig over. Hans sundhedsteam er i Portugal, og dem kan han ikke være væk fra så længe, forklarer hun.

Luísa Sobral på scenen for Portugal under søndagens prøver forud for Eurovision Song Contest. (Foto: Andres Putting/EBU)

Kort før Salvador Sobral vandt det portugisiske Melodi Grand Prix i marts, blev han opereret for brok, men portugisiske medier har spekuleret i, at den populære sanger muligvis har problemer med hjertet, og at han venter på en hjertetransplantation.

Spekulationer der dog ikke er blevet bekræftet fra Salvador Sobral selv.

Kan skrive historie for Portugal

Portugal ligger i skrivende stund nummer fire hos de internationale bookmakere. Skulle den forudsigelse vise sig at blive virkeligheden, vil Portugal i år få sit bedste resultat i Eurovision nogensinde.

Siden debuten i 1964 i København er Portugal nemlig aldrig nået højere end en sjetteplads, som Lúcia Moniz opnåede i 1996.

Portugal deltager i den første af to semifinaler tirsdag den 9. maj - hvor landet i øvrigt er det eneste, der ikke synger på engelsk.

Danske Anja deltager i den anden semifinale torsdag den 11. maj med nummeret 'Where I Am' og har sine første prøver nu på tirsdag.