Alle tiders Anja! Dansk-australier vinder Melodi Grand Prix

En barnedrøm er gået i opfyldelse: Anja skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest.

Vinderen af Melodi Grand Prix 2017 er Anja!

Den 21-årige sangerinde snød bookmakerfavoritten Ida Una og svenske Johanna Beijbom i finalen lørdag aften og skal nu repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Ukraine til maj med powerballaden 'Where I Am'.

- Jeg siger 1000 tak Danmark. Jeg vil arbejde så hårdt. Det er min drøm, siger hun lige efter afgørelsen, hvor hun vandt med hele 64 procent af stemmerne.

Ida Una blev nr. 2 med 26 procent af stemmerne, mens Johanna Beijbom blev nr. 3 med 10 procent af stemmerne.

Se øjeblikket, hvor Anja vinder:

Har danske forældre

Anja, med efternavnet Nissen, får revanche fra sidste år, hvor hun trods favoritstatus endte på en andenplads.

Anja er født og opvokset i Sydney i Australien, men begge hendes forældre er danske, og Anja har også masser af familie i Danmark.

Danmark er altså hendes andet hjemland, og det er derfor en barnedrøm, der går i opfyldelse for hende, nu hvor hun får lov til at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest.

- Jeg elsker Danmark så meget, og det er en stor ære at få lov til at synge for Danmark i Eurovision, siger hun.

Har vundet The Voice i Australien

Anja har tidligere sunget for blandt andet kronprinsesse Mary, men fik for alvor sit gennembrud i Australien, da hun i 2014 vandt den australske udgave af talentprogrammet The Voice med Black Eyed Peas-medlemmet will.i.am. som mentor og efterfølgende udsendte sit selvbetitlede debutalbum.

Nu gælder det altså Eurovision Song Contest, hvor hun igen skal synge 'Where I Am', som hun selv har skrevet sammen med Angel Tupai og Michael D'Arcy.

Anja deltager i den anden semifinale torsdag den 11. maj og skal forsøge at synge Danmark til finalen lørdag den 13. maj for første gang siden 2014.