Alt om vinderen: Vikingen Rasmussen

Rasmussen har vundet Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Higher Ground'. Mød sangeren her.

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Der er bulder, brag og masser af i gang i den, når Jonas Flodager Rasmussen, der i Grand Prix-sammenhæng blot kalder sig Rasmussen, debuterer i Dansk Melodi Grand Prix.

Den 32-årige sanger, der er født og opvokset i Viborg, men i dag bor i Langå med sin hustru og deres to børn, er nemlig vant til at give sig fuldt ud på scenen.

Det gør han som én af de medvirkende i en række hyldestkoncerter til navne som Elton John, Abba og Rugsted & Kreutzfeldt. Han gør det som frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, der optræder med covernumre af de største rockhits fra 80'erne. Og han har gjort det, når han har medvirket i musical-opsætninger af eksempelvis 'West Side Story', 'Rent' og 'Les Misérables' på scener i Aarhus og Holstebro.

Rasmussen er uddannet fra Aarhus Universitet i dramaturgi og musikvidenskab, og musik og teater fylder i det hele taget meget i hans liv.

Ud over at optræde underviser Rasmussen nemlig på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og som teater- og skriveværkstedsunderviser ved Aarhus Teater Læring.

En deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix lå måske ikke lige i kortene for Rasmussen, men da han fik tilbuddet om at synge 'Higher Ground', greb han alligevel muligheden.

- Jeg glæder mig og ser det som en rigtig spændende oplevelse at få lov til at være med. For mig handler det primært om at få skabt så fedt et nummer og så gennemført en optræden som overhovedet muligt, og jeg kommer til at gøre mit absolut bedste på scenen. Når det er sagt, så kunne det da også være fedt at vinde, det kan jeg ikke benægte, sagde Rasmussen inden showet.

Succesfuld svensk duo står bag

'Higher Ground' er skrevet og komponeret af de to svenske sangskrivere Niclas Arn og Karl Eurén, som begge har haft flere sange med i det svenske Melodi Grand Prix, Melodifestivalen, gennem årene.

Størst succes har de haft med nummeret 'Kom', der blev et stort hit for gruppen Timoteij i Sverige for otte år siden.

Niclas Arn har desuden været med i Dansk Melodi Grand Prix en gang tidligere, nemlig i 2014 hvor han var en af sangskriverne bag Rebekka Thornbechs 'Your Lies', der blev nummer tre.

Potent og moderne

Bidragsproducer på Dansk Melodi Grand Prix 2018, Mads Enggaard, siger følgende om 'Higher Ground'.

- 'Higher Ground' er en virkelig potent sang, der på en meget moderne måde formår at trække tråde fra vores nordiske kulturarvegods med tydelige referencer til vikinger, brynjer og skumsprøjt.

- Budskabet er stærkt og evigt aktuelt; en opfordring til at søge fredelige løsninger på konflikter og er inspireret af sagnet om vikingen Magnus Erlendsson. Vores viking, Rasmussen, er en gudsbenådet sanger, der kan levere sangen med det store overskud, der skal til, for at denne episke fortælling får vind i sejlene.