Andy er i front hos Safri Duo - nu bakker han Basim op

Team Basim: Andy Roda bakker Basim op med 15 års scene-erfaring. Han har turneret både som solist og som sanger for navne som Thomas Helmig og Safri Duo

Sangeren Andy Roda havde bedre odds end nogen anden i Dansk Melodi Grand Prix for at gå videre til den internationale finale: Han var nemlig med som kor på hele seks ud af de ti sange, som deltog.

- Jeg var lidt af en blæksprutte den dag, og gjorde alt hvad jeg kunne på hver enkelt sang. Det er selvfølgelig med stor glæde, at det endte med at blive team Basim, jeg gik videre med, siger Andy Roda til dr.dk/grandprix.

Glad melodi - og god kemi

Han mener, at der er flere ting, der tilsammen gjorde, at netop Basims sang blev en vinder:

- Ud over, at det er en super-glad og catchy melodi, så betyder energien, der er lagt bag, næsten alting. Vi har en virkelig god kemi på holdet, vi har haft det skidesjovt under prøverne, og det kan virkelig aflæses på scenen. Og så må jeg også rose Basim: Han gør det skidegodt, siger Andy Roda.

- Allerede under prøverne kunne man fornemme energien: 'Cliche Love Song' ramte bare lige den folkelig nerve en tand mere end de andre sange, uddyber han.

På tur med Safri Duo

Med 15 års karriere i showbusiness er Andy Roda den mest erfarne sanger i Basims team.

Roda, hvis forældre er fra Filippinerne, begyndte sin sangkarriere allerede som barn i Det Danske Drengekor.

I 1999 udsendte han sit debut-album 'DISH', med selvskrevne og -producerede sange, på Virgin Records. Siden er det blevet til flere album, og hans næste har release i løbet af 2014.

Ud over sin egen musik, har Andy Roda også turneret som korsanger for Thomas Helmig og forsanger for Safri Duo, der har booket ham til deres koncerter med Kato i den kommende sommer.

Så Andy er vant til at stå på en stor scene - men Grand Prix er alligevel noget særligt, mener han.

- Der er en helt særlig ånd omkring Melodi Grand Prix. Der er selvfølgelig et konkurrence-aspekt, men samtidig er der alligevel et stort kammeratskab, føler jeg.

Som et fodboldhold

Internt på 'Team Basim' er der sammenhold og en 'demokratisk stemning', hvor alle tager ansvar og kan komme med input, fortæller han.

- Basim har en rigtig god og respektfuld attitude omkring alle i sin gruppe. Det er nærmest som et fodboldhold, hvor vi alle har vores rolle og skal løfte opgaven om et samlet mål. Der er ikke noget ego. Man er en teamplayer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter