Anna Ritsmar 'Starlight'

Anna Ritsmar synger sang nummer 2, 'Starlight', i Dansk Melodi Grand Prix 2018. Mød Anna Ritsmar her.

Hun er bare 17 år og dermed den yngste deltager i årets Grand Prix-felt. Men det betyder på ingen måde, at debutanten Anna Ritsmar fra Hillerød er et ubeskrevet blad i musikkens verden.

Hun har nemlig allerede fuld gang i karrieren som musiker, både i gruppen Spektaro, der udsender sin første vinylplade senere i år, og i gruppen Aufori, som spiller dansksproget indiemusik.

Ud over at optræde med sine to bands på cafeer og natklubber bruger Anna Ritsmar sin tid på at hjælpe til i et musikstudie i København.

De mange musikalske projekter har gjort, at Anna Ritsmar i øjeblikket er på orlov fra gymnasiet, hvor hun ellers gik i 2. G.

Nogen vil måske desuden genkende Anna Ritsmar fra X Factor, hvor hun i 2016 nåede hele vejen til bootcamp.

Selvom Anna Ritsmar har masser erfaring med at optræde live, så bliver det alligevel hendes livs største optræden, der venter hende, når hun indtager scenen i Gigantium i Aalborg for at optræde med nummeret 'Starlight'.

- Det er ret mange mennesker at skulle synge for, så jeg tror nok, jeg bliver lidt nervøs, når showet nærmer sig. Men jeg glæder mig helt vildt til at være med og tror, det bliver megasjovt og megafedt, siger Anna Ritsmar.

Grand Prix-legende debuterer på egen hånd

'Starlight' er skrevet og komponeret af en af sværvægterne i Dansk Melodi Grand Prix, nemlig Lise Cabble.

Hele 13 sange har den tidligere Miss B. Haven-sanger haft med i Dansk Melodi Grand Prix, og heraf har tre sange vundet og er gået videre til Eurovision Song Contest.

Det drejer sig om 'Fra Mols til Skagen' (5. plads i 1995), 'New Tomorrow' (5. plads i 2011) samt 'Only Teardrops', der sikrede Danmarks tredje Eurovision-sejr i 2013.

Det unikke ved netop 'Starlight' er, at det er den første Grand Prix-sang, Lise Cabble har skrevet og komponeret helt på egen hånd.

Ud over 'Starlight' er Lise Cabble også med på sangskriverholdet bag en af årets andre Grand Prix-sange, 'Riot', der fremføres af Ditte Marie.

Finurlig og dragende

Bidragsproducer på Dansk Melodi Grand Prix 2018, Mads Enggaard siger følgende om 'Starlight'.

- 'Starlight' er en sang, der beskriver den lykkelige forelskelse, hvor man giver slip på alt omkring sig og bare lever i nuet i sit eget univers med den, man elsker. Anna er en artist, der har den sødme og magi, der skal til for at kunne bære en sang, som tør udfordre den traditionelle måde at opbygge en sang på.

- 'Starlight' tør være lille og lidt finurlig, og det gør, at man bliver draget ind i Annas verden, hvor musikken står som den store kærlighedserklæring til ens elskede og til øjeblikket.