Anne Noa

Århusianske John Gordon skrev den tyske Eurovision-vinder fra 2010. Nu er han med i sit fædreland med nummeret 'Sleepless', som 17-årige Anne Noa skal synge.

Århusianske John Gordon skrev den tyske Eurovision-vinder fra 2010. Nu er han med i sit fædreland med nummeret 'Sleepless', som 17-årige Anne Noa skal synge.Det er dette års yngste solist, Anne Noa, der skal fremføre 'Sleepless'.

Hun er 17 år og har fra hun var helt lille brændt for musikken. Anne har gået på Skt. Ibs skole i Horsens, hvor der bliver tilbudt musikundervisning fra de helt små klasser, og i dag hvor hun går i gymnasiet, har hun naturligvis valgt musik på A-niveau på Horsens Statsskole.

Meget af fritiden bliver brugt til at komponere popsange ved klaveret, og fremtiden er for længst lagt fast for Annes vedkommende. Den skal stå i musikkens tegn. Næste store musikalske oplevelse kommer til at foregå foran et enormt publikum ved Dansk Melodi Grand Prix 2011.

- Jeg glæder mig til at stå på scenen i Ballerup Super Arena og give publikum og seere alt hvad jeg har i mig. Det bliver en fed oplevelse, siger Anne Noa.

OM SANGSKRIVERNEJohn Gordon kender om nogen sejrens sødme. Han var nemlig den ene halvdel af sangskriverteamet bag sidste års vinder af Eurovision Song Contest. Sammen med amerikanske Julie Frost skrev han 'Satellite', som blev fremført af tyske Lene Meyer-Landrut. John Gordon var selv med ved finalen i Oslo, som han beskriver som en temmelig surrealistisk oplevelse.

- Det lykkedes os ikke at få plads i green room, så vi sad i stedet i salen med en flok stangstive nordmænd omkring os. Da det gik op for dem, at vi havde skrevet den tyske sang, begyndte de at heppe på os, så det var vældig festligt. Senere på aftenen gik vi rundt i Oslos gader med den gigantiske glaspokal og prøvede at opdrive en øl at fejre vores sejr med, men det kan jo være temmelig vanskeligt i Norge, fortæller John Gordon, der dog senere blev fejret med manér i Tyskland.

I år er John Gordon blevet inviteret til at skrive en vindermelodi til det danske Melodi Grand Prix på et wildcard, og til det formål har han allieret sig med to venner - Lene Dissing og Peter Bjørnskov, begge fra STARTONE music i Århus.

Lene Dissing og Peter Bjørnskov er gamle kendinge i Grand Prix-sammenhæng. Peter skrev sangen 'Breathing', der blev fremført af Bryan Rice og fik en flot andenplads ved sidste års danske Melodi Grand Prix, mens Lene var en af sangskriverne bag vindersangen i Andora i 2009. Til Dansk Melodi Grand Prix 2011 bidrager de tre med sangen 'Sleepless'.

Anne Noa med sine sangskrivere, Peter Bjørnskov, Lene Dissing og John Gordon. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

BLÅ BOG: ANNE NOA

Hvad håber du, at få ud af at være med i Melodi Grand Prix?

- Jeg håber selvfølgelig på at vinde, og håber at få en oplevelse for livet, og en god start på min sangkarriere.

Beskriv den sang, som du skal synge, med nogle stikord! - Hvordan skiller din sang sig ud i mængden?

- Sangen er en inderlig, moderne og glad popsang. Den handler om forelskelse, om en pige, der er så forelsket, at hun ikke kan sove. Den vil nok skille sig ud ved at have et enkelt set-up på scenen.

Hvordan kan du forny dansk Melodi Grand Prix?

- Ved at der her simpelthen er fokus på sangen, på melodien og teksten. Ikke på alt muligt andet. Jeg vil gerne tilføre Grand Prix en ny stemme, som fremfører en rigtig god og velskrevet sang.

Danmark går efter sin tredje Eurovision-sejr i Düsseldorf til maj. Forklar, hvorfor du kan vinde!

- Først og fremmest er det en super god sang, som jeg glæder mig meget til at synge, og jeg håber også at folk vil kunne lide min stemme.

Hvad er det første, du tænker på, når jeg siger: "Melodi Grand Prix"?

- Jeg tænker på en stor fest og masser af god musik.

Hvad er din yndlings-sang fra Melodi Grand Prix, og hvorfor?- Nu er jeg jo ikke så gammel, så det er nok fra børne MGP. Jeg var helt vild med Englands 'My Song For the World', der blev sunget af Tom Morley i 2003.

Hvilken af Tommy Seebachs mange Grand Prix-sange vil du helst lave en coverversion af?

- Tror det må blive 'Under stjernerne på himlen'.

Hvis du skulle være en stjerne fra grandprix-historien for en aften, hvem skulle det så være - ABBA, Dana International eller Brdr. Olsen? - Eller en helt fjerde?

- Det ved jeg faktisk ikke… Måske ABBA.

Hvad er det største øjeblik, du har oplevet som sanger/musiker, indtil videre?

- Det største øjeblik var, da jeg stod som forsanger for Sct. Ibs Skoles bigband, da de gav koncert i Central Park i New York i efteråret 2010.

Mottoet for årets Eurovision Song Contest er 'Feel Your Heartbeat'. Hvad får dit hjerte til at slå lidt hurtigere?

- Dét der får min hjerte til at slå hurtigere er musikken! Når jeg får lov til at stå på scenen og synge. Jeg glæder mig helt utroligt til at optræde i Ballerup Super Arena.

Hvis du vinder i Ballerup, hvem er så den første, du ringer til?- Det ville nok være mine gode veninder og venner, som bakker mig op derhjemme.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a53b6187a21a38d59cbbhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532716506187a21a38d587cehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532716146187a21a38d587aehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532715d76187a21a38d58781