Annika Askman

Annika Askman har bl.a. været musiker i Sanne Salomonsens band og har selv været med til at skrive 'Fly', der er hendes første Grand Prix-sang.

Om solisten

Mange vil nikke genkendende til Annika Askmans stemme, når de hører den til Dansk Melodi Grand Prix 2007. Og den er god nok: Det er hende der synger "Kom igen, Nynne" - titelnummeret til Nynne-serien. Et nummer, hun selv har skrevet musikken til - lige som hun har været med til at skrive det nummer, som hun skal synge til Grand Prix'et.

Annika Askman har i mange år befundet sig både bag mikrofonen og bag sit keyboard på den danske musikscene. I 10 år har hun været musiker i Sanne Salomonsens band og hun har sunget og spillet med navne som Bo Stief, Poul Halberg, Thomas Helmig, Ivan Pedersen og mange andre. Sidste år udgav hun en cd med sit band "Heartbeat Club", hvor hun både havde skrevet al musikken og selv stod i forgrunden. I øjeblikket arbejder hun på sin anden cd, som skal udgives i hendes eget navn.

"Jeg har tænkt meget over det med Melodi Grand Prix. Det betyder meget for mig, at tingene hænger sammen - og det gør det nu, hvor jeg selv har været med til at skrive et nummer, som ligger godt på linie med det, jeg ellers laver. Når jeg går på scenen til Dansk Melodi Grand Prix, vil jeg betragte det som at gå ind og spille et fedt job på et større spillested" siger Annika Askman.

Om sangskriverne

Nummeret har hun skrevet sammen med Boe Larsen og Mads Haugaard. Mads Haugaard havde sidste år skrevet Kristine Blonds nummer "Make This Night Forever", mens Boe Larsen ikke før har været med i Grand Prix sammenhæng. Han har til gengæld været med mange andre steder - ikke mindst i sit eget studie MillFactory, hvor han har arbejdet med mange kendte kunstnere, bl.a. Hanne Boel, Søren Sko og Michael Learns to Rock. I øjeblikket han arbejder på en plade med sin kone, Cecilie Lemke, hvor singlen "Deamons and Angels" allerede er kommet ud.

Mads Haugaard har en fortid i det fynske band Colorblind, men bruger nu det meste af sin tid på at skrive og producere musik. Mads og Boe har arbejdet sammen tidligere, bl.a. med numre til en anden Grand Prix-deltager, Danni Elmo. Grand Prix-nummeret er deres første samarbejde med Annika Askman.

Facebook
Twitter