Aud Wilken

Hun fik kultstatus, da hun vandt Grand Prixet i 1995 med 'Fra Mols til Skagen'. Nu er Aud Wilken tilbage med en ny sang af samme sangskriverduo.

Om solisten

Aud Wilken fik ikke alene status som stjerne, men næsten også kultstatus, da hun vandt det danske Melodi Grand Prix i 1995 med sangen "Fra Mols til Skagen" og efterfølgende fik en flot 5. plads ved det europæiske Melodi Grand Prix. Nu er Aud Wilken tilbage - med en sang der er skrevet af de samme som dengang skrev vindersangen, nemlig Mette Mathiesen og Lise Cabble.

Før Aud Wilken blev folkeeje med sin Grand Prix-sejr, befandt hun sig i mange år trygt og godt i den københavnske musikalske undergrund, hvor hun i 80'erne først var med i gruppen The Overlords og senere i det legendariske rockband The Poets. Hun har optrådt sammen med mange forskellige kunstnere, fra Master Fatman til Martin Hall. For nogle år siden udgav hun sit meget roste debut-album "Diamond in the Rough" og senest var hun med på pladen "På danske læber" - 16 danske fortolkninger af Leonard Cohen-sange.

Om sangskriverne

Sangen, som Aud Wilken skal synge til Dansk Melodi Grand Prix 2007, er som nævnt skrevet af Mette Mathiesen og Lise Cabble, begge med en fortid i det hedengangne kvindeband Miss B. Haven.

Udover vinder-nummeret fra 1995 har de gennem årene skrevet flere Grand Prix-hits, der alle har fået flotte placeringer ved det danske Melodi Grand Prix.

Mette Mathiesen og Lise Cabble skriver meget andet end Grand Prix-musik. Sammen har de skrevet numre bl.a. til Peter Bellis to seneste albums, og Kim Larsen havde også en af deres sange "Sidste nummer" på programmet på sin seneste turne.

Også hver for sig har de travlt. I øjeblikket arbejder Lise Cabble mest med musik til udenlandske kunstnere - den lettiske popstjerne Ladybird har netop udgivet en af hendes sange. Mette Mathiesen skriver lige nu musik til en dukkefilm, og så har hun netop undervist i en stor workshop ved Betty Nansen-teatret, hvor unge danskere og indvandrere sammen skabte forestillingen "Maveplasker". Udover at skrive og producere musik bruger Mette Mathiesen også meget tid på kulturpolitisk arbejde i Danmarks største komponist og sangskriverforening DJBFA.

Og selv om hun er spændt på, hvordan det vil gå hende og Lise Cabbles sang til Dansk Melodi Grand Prix, har hun ikke mulighed for selv at være til stede og heppe på Aud Wilken. Snart drager hun på en lang rejse til Mongoliet, Kina og Vietnam, og når Aud Wilken går på scenen, regner Mette Mathiesen med, at hun kan følge med på nettet, mens hun efter al sandsynlighed befinder sig et eller andet sted på den Transibiriske Jernbane.