Ballerup bliver Grand Prix City 2011

For første gang siden 2002 finder finalen i Dansk Melodi Grand Prix ikke sted i Jylland. Det bliver nemlig Ballerup Super Arena, som lægger rammer til næste års store musikkonkurrence.

For første gang siden 2002 vender Dansk Melodi Grand Prix tilbage til hovedstadsområdet. Ballerup Super Arena, der er en af Danmarks største arenaer, skal nemlig lægge rammer til næste års store musikkonkurrence, kan DR i dag afsløre.

- Dansk Melodi Grand Prix er kronjuvelen i dansk underholdning, og vi lægger op til en kæmpe folkefest. Det er Ballerup og deres Super Arena i dén grad i stand til at løfte, siger underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme.

Musikfest i hele byen

Jylland har ellers været værter for finalen i den traditionsrige musikfest de sidste mange år. Men nu rykker showet et skridt nærmere København, når Ballerup bliver Grand Prix City 2011. Og i den københavnske forstad er man stolte over at være blevet udvalgt som værtsby.

- Byens kulturinstitutioner, kommune og turist-organisationerne vil arbejde tæt sammen om at skabe et brag af en musikfest, der ikke bare omfatter Ballerup Super Arena, men hele byen. Vi glæder os til at danne ramme om årets største musikalske begivenhed, siger direktør for Ballerup Super Arena, Ulrik Boss.

Ballerup Super Arena kan rumme 9200 publikummer og er ikke uvant med de store musikalske arrangementer. Blandt andet har de afholdt koncerter med store internationale kunstnere som Backstreet Boys, Bryan Adams og Rihanna. Ved Dansk Melodi Grand Prix vil der være plads til ca. 6500 publikummer.

International finale i Düsseldorf

Tidligere på ugen blev det afsløret, at den tyske hovedstad Berlin er vraget som værtsby for Eurovision Song Contest, som i stedet kommer til at foregå i Düsseldorf ved Rhinen i maj 2011.

Herhjemme er en jury i øjeblikket i fuld gang med at udvælge seks sange ud af de 663 bidrag, der i år er sendt ind. Derudover inviterer DR fire danske kunstnere til at deltage på wildcards.

- Vi glæder os til at lade musikken sejre og finde en stærk repræsentant, der kan vinde det internationale Melodi Grand Prix i Düsseldorf i foråret 2011, siger Jan Lagermand Lundme.

Dansk Melodi Grand Prix 2011 sendes direkte på DR1, men for dem, der vil opleve musikken, stemningen og det fantastiske show helt tæt på, kan billetter købes via billetnet.dk fra onsdag den 20. oktober kl. 10.

Facebook
Twitter