Bare rolig: Danmark er med i Eurovision til næste år

Tirsdagens danske Eurovision-nedtur får ingen konsekvenser for Danmarks deltagelse til næste år, siger DRs underholdningschef. Få forklaringen her.

Danmark er også med i Eurovision Song Contest til næste år. Det lover DRs underholdningschef, på trods af den danske nedtur i tirsdagens semifinale. (Foto: DIETER NAGL © SCANPiX)

Tirsdag aften gik ikke som planlagt, hvis man er dansk Eurovision-fan. Her røg Danmark nemlig ud af første semifinale i Eurovision Song Contest 2015.

Det får imidlertid ingen konsekvenser for Danmarks deltagelse i verdens største musikkonkurrence til næste år:

- Der er jo heldigvis et nyt Eurovision til næste år, og der er Danmark med igen. Til næste år skal vi virkelig med i finalen! Jeg tror, vi er et af de lande, der har klaret os bedst inden for de sidste otte år, og vi vandt det hele for to år siden, så vi kan godt finde ud af det, siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, ovenpå nedturen i semifinalen.

Dermed er der altså ingen tvivl: Danmark er også med i Eurovision til næste år.

Danmark har en anden smag

Underholdningschefen er optimistisk, på trods af, at lørdagens Eurovision-finale bliver den første uden dansk deltagelse siden 2007:

- Vi kan ikke gøre for, at Danmark har en anden smag i det her års Eurovision. Det er måske et meget dansk, et meget vesteuropæisk nummer, vi har sendt af sted, men det var super godt gået af Danmarks drenge, slutter underholdningschefen.

Torsdag 21. maj løber anden semifinale i Eurovision Song Contest 2015 over tv-skærmene, mens den store finale finder sted lørdag, 23. maj.

FacebookTwitter